Hør eksklusivt konsertopptak med Jarle Bernhoft

Spilt inn i Tyskland.

(Dagbladet): De siste månedene har artisten Jarle Bernhoft (38) vært ute på turné, på ei rute som involverer blant annet Norge, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Frankrike og USA.

I løpet av denne turneen har musikeren spilt inn et konsertopptak som streames eksklusivt i Spotify fra i dag, kalt «Live In Cologne». Albumet er, som tittelen tilsier, spilt inn i Køln i Tyskland, og består av til sammen seks låter.

Dagbladet var med ham backstage på samme turné, da han var innom Sentrum Scene i Oslo den 16. mai i år. Det hele ble foreviget i en liten minidokumentar som kan sees i denne saken.

Ikke nervøs Her forklarer Bernhoft at han blir mer nervøs før en intimkonsert inne i stua hos folk enn han blir når det er masse folk.

- Jeg kan bli veldig nervøs om vi skal gjøre en konsert inne i stua til folk. Vi gjør jo alltids kontorkonserter og slikt uten mikrofon. Da kan jeg merke det. Men ikke når det er mye folk. Jeg er skrudd av på de greiene der, sier Bernhoft

Bernhoft er kjent for å ha med seg alle mulige bokser og innretninger på scenen, for å skape den mye omtalte loop-effekten i musikken hans. Der er det mye som kan gå galt.

- I går ble jeg veldig stressa fordi en av boksene mine begynte å leve sitt eget liv, på den andre låta. Pulsen gikk opp og jeg måtte tenke veldig, veldig fort. Jeg svetta som en jakthund. At jeg fungerer, det er jo opp til meg. Men om stasjet mitt ikke funke så er det  dritt, sier han.

Seks spor Akkurat denne episoden bet også Dagbladets anmelder Øyvind Rønning seg merke i, og nevnte den i sin tekst fra konserten.

«Teknikken svikter allerede etter åpningslåta «Wind You Up», og han må improvisere. Men det er uvisst hvor mye akkurat det betyr for resten av kvelden - som klokkes inn på 70 minutter.»

«Live From Cologne» inneholder følgende spor: «Wind You Up», «On Time», «Don't Let Me Go», «Cmon Talk», «Freedom» og «Come Around».
 
Bernhoft har de siste årene blant annet solgt over en kvart million album på verdensbasis og mottatt Spellemannprisen i klassene «Beste mannlige artist» og «Årets Spellemann».