Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hør hva han har puttet i gryta denne gang

Amerikanske Damien Jurado er ujevn, og derfor også spennende.

SÆREGEN: Damien Jurado fra Seattle er en spennende herremann som går sine egne veier musikalsk. Foto: Steve Gullick
SÆREGEN: Damien Jurado fra Seattle er en spennende herremann som går sine egne veier musikalsk. Foto: Steve Gullick Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Du kan være sikker på at Damien Jurado gjør absolutt som han vil. Det har han alltid gjort, de siste åra godt støttet av produsent Richard Swift. De er brødre i ånden, og elsker å utfordre. Eller leke.

Amerikaneren har alltid vært en søkende artist.

Derfor kan det også være noe frustrerende å høre et helt album med ham.

Lyder og substans «Brothers and Sisters of the Eternal Son» er blant hans mer ujevne album, på godt og vondt. Her svinger det nemlig fra låter av tvilsom eksperimentell karakter som sklir litt ut, som seks minutter lange «Silver Donna», med hans sedvanlige «hverdagslyder» som ekstra staffasje, til glimrende låter med mye substans.

Han er aller best når han er nedtonet, som i fantastiske «Metallic Cloud», «Silver Malcolm» og «Silver Katherine» og når han er minimalistisk - alene med kassegitaren i nydelige «Silver Joy». Her kommer også den særpregete stemmen hans virkelig til sin rett.

Særing Jeg får lyst til å høre ham akkurat sånn live på en liten klubb, uten forstyrrende elementer.

Samtidig må det medgis at han er mer interessant når han bretter ut hele lerretet.

Damien Jurado er for øvrig en skikkelig særing. Og særinger liker vi.

Bonusalbum For å understreke det poenget gir han også ut en de luxe-utgave av albumet med et ekstra album som bonus, kalt «Sister», med andre låter og alternative versjoner - og med et damekor! Det er kanskje også litt spesielt at fem av ti låttitler starter med ordet silver.

Velassortert miks I motsetning til jevnere og mer helhetlige «Maraqopa» (2012), består «Brothers and Sisters of the Eternal Son» av en velassortert miks av pop, folk, prog, elektronika og psykedelia. Det gjør den mer spennende.

«Brothers and Sisters of the Eternal Son»

Damien Jurado

4 1 6
Plateselskap:

Secretly Canadian / Playground

Se alle anmeldelser

Og - de gode låtene overskygger de som vil litt for mye, så det som blir stående er et godt stykke musikk fra en herlig annerledes artist.

Vis mer
Hele Norges coronakart