Hør hva som er stuereint i Valdres!

Det er faktisk ikke ok å denge en halling, mener bandet Staut.

PÅ DIALEKT: Jordnær folkrock i moderne omgivelser. Album nummer tre fra Valdres-gruppa Staut føyer seg inn i rekka av gode plater på dialekt.  Foto: Frederick Khile
PÅ DIALEKT: Jordnær folkrock i moderne omgivelser. Album nummer tre fra Valdres-gruppa Staut føyer seg inn i rekka av gode plater på dialekt. Foto: Frederick Khile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: På to album har Staut klart det mange trenger flere år på, å bli både populære og folkekjære. Med sitt tredje album befester de sin posisjon som et av Norges beste folkrockband.

På dialekt Band som synger på dialekt er vi for, og det er mange som etter hvert har slått seg fram i denne grenen i Musikk-Norge: Hallingdal har Hellbillies, Gudbrandsdalen har Lomsk, Telemark har Nordstoga og Valdres har Staut.

Alle utmerker seg med gode tekster, gjerne rotfestet i lokal tradisjon.

Halling Stauts ordsmed er Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter og «pyntesang»). Han går ikke av veien for å fleipe med sine venner på den andre sida av fjellet heller, kanskje inspirert av en spesiell omgangsform i Bygde-Norge: «Det æ'kji stugureint å deng' ein halling / Det æ'kji stugureint å kall ein halling før balling».

Noen topper

Staut reindyrker sitt spesielle lydbilde på treeren, men overrasker sjelden. Som før er det folkemusikk-basert country, pop og rock.

Nå skal man ikke forlange eller forvente at et band som har funnet sin stil og plass absolutt skal fornye seg, men dette blir først og fremst flere låter i kjent landskap - med noen topper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer