Hør intervjuet der Robin Williams åpnet opp om problemene

- Endret mitt liv, sier intervjueren.

BANEBRYTENDE INTERVJU: Robin Williams' intervju med komiker Marc Maron i 2010 ble en av de mest populære podcast-episodene noensinne. Her er Williams som rollefiguren Adrian Cronauer i «Good Morning Vietnam» (2007). FOTO: SCANPIX/AP/TOUCHSTONE PICTURES
BANEBRYTENDE INTERVJU: Robin Williams' intervju med komiker Marc Maron i 2010 ble en av de mest populære podcast-episodene noensinne. Her er Williams som rollefiguren Adrian Cronauer i «Good Morning Vietnam» (2007). FOTO: SCANPIX/AP/TOUCHSTONE PICTURESVis mer

(Filtermagasin.no): For mange som kjente Robin Williams først og fremst gjennom skuespillerens rollefigurer var det kanskje en overraskelse at han tidvis også slet tungt.

Depresjon og alkoholmisbruk var imidlertid noe han var svært åpen om i flere intervjuer. Og særlig i ett intervju, med komikerkollega Marc Maron og hans strålende podcast «WTF» i 2010, fortalte han ekstra inngående om avrusningen han nettopp hadde gjennomgått, om hjerteproblemer og depresjon.

Her innrømmet Williams også at han hadde hatt selvmordstanker i forbindelse med en særlig fuktig periode.

Stanset av samvittigheten Komikeren forteller imidlertid om selvmordstankene på en morsom måte i intervjuet. Da tanken på å ende sitt eget liv først hadde meldt seg, hadde nemlig samvittigheten hans også dukket opp og spurt:

- Kan jeg spørre deg om hva du gjør akkurat nå? Sitter du naken på et hotellrom med en flaske Jack Daniels? Kan det være at det er årsaken til at disse tankene kommer nå?

Hør innslaget der Williams forteller om dette i avspilleren øverst til høyre i denne saken.

Intervjuet med Robin Williams ble en av de mest nedlastede podcast-episodene gjennom tidene.

- Jeg fikk en samtale med ham som ingen hadde hatt tidligere. Episoden eksploderte på iTunes, og gjorde at mange oppdaget podcasting, har Maron tidligere fortalt i et intervju med Vulture.

- Endret livet mitt Marc Maron postet intervjuet på nytt i morges med en følelsesladd introduksjon:

- Jeg ønsket å legge episoden ut på nytt fordi den endret mitt liv, og også fordi intervjuet endret manges oppfatning om Robin Williams, sier han i introen.

 Hør «WTF»-episoden via iTunes eller podcastens egen hjemmeside.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.