Hør Kaizers nye låt

Testet nytt materiale på publikum på Eurosonic i går kveld.

||| GRONINGEN, NEDERLAND (Dagbladet): Kaizers Orchestra er invitert tilbake til Europas største bransjefestival, Eurosonic i Groningen, der de i 2003 fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

Seint i går kveld, en halvtime etter oppsatt spilletidspunkt, spilte de for et stappfullt Opera Tent i den nederlandske byen. I sirkusteltet, som er satt opp som konsertarena under Eurosonic, fikk Kaizers løftet stemningen betraktelig hos det ellers nokså bransjeblaserte publikumet.

Sju bøtter tårer
Et stykke ute i settet bestemte rogalendingene seg for å spille nytt materiale, og fyrte av låta «Sju bøtter tårer er nok Beatrice».

- Vi holder på å øve inn nytt materiale, og skal i studio i Bergen i mars og spille inn. Det er kult å få teaset litt nytt materiale og litt nytt sceneopplegg for publikum, sa vokalist Jan Ove Ottesen da Dagbladet møtte bandet i forkant av konserten.

Allsang
Ettermiddagen etter konserten i 2003 fikk Kaizers 11 festivaloppdrag. I følge Ottesen var det allsang etter 20 minutter den gang, og det lyktes bandet med denne gangen også - riktignok sterkt hjulpet av en som vanlig bunnsolid liveopptreden fra bandet, med Ottesen jagende i front.

I kveld skal bandet spille en spesialkonsert for presse og bransje på samme konsertsted som de spilte i 2003.