Hør Led Zeppelin-legenden Robert Plants nye soloalbum her

Første plate på fire år.

I FULL VIGØR: Robert Plant gir ut sitt tiende soloalbum. Foto: AFP PHOTO/SEBASTIEN BOZON
I FULL VIGØR: Robert Plant gir ut sitt tiende soloalbum. Foto: AFP PHOTO/SEBASTIEN BOZONVis mer

(Dagbladet): Siden Robert Plant sluttet som vokalist i et av verden største rockband, Led Zeppelin, har han også skjøttet en over gjennomsnittet velykket solokarriere.

Hans tiende albumtilskudd som soloartist utkommer den 8. september, men allerede nå kan du høre albumet i en forhåndsstream her på Dagbladet.no.

- Noe å bidra med? «Lullaby and... The Ceaseless Roar» er Robert Plants første plate med hans nye backingband The Sensational Space Shifters, som består av blant andre Juldeh Camara, Liam Tyson og Justin Adams.

- Hele drivkraften i mitt liv som sanger har vært å være del av et godt brorskap. Jeg er veldig heldig å få jobbe med The Sensational Space Shifters. De har erfaring fra de mest spennede områdene av moderne musikk. Jeg har jo vært i bransjen en stund og spør meg ofte om jeg har mer å bidra med. Har jeg fortsatt noen låter i meg? Så ser jeg på livet mitt og hva det består av, skriver Plant i en pressemelding.

Første på fire «Lullaby and... The Ceaseless Roar» følger opp albumet «Band of Joy» fra 2010 og samarbeidaplata «Raising Sand» med Allison Krauss fra 2007.

Da vår anmelder Ivar Peersen, til vanlig gitarist i metalbandet Enslaved, dro på konsert med Robert Plant og The Sensational Space Shifters i sommer, var det mer enn musikken som begeistret.

- Det er kanskje bare én fyr, som i full offentlighet kan be Jimmy Page «roe seg ned og slappe av litt», og her står han foran oss på Bergenfest. Robert Plant; legenden (kom an, for en karriere), stemmen («Immigrant Song»), sexsymbolet (hadde jeg opplevd Led Zep i glansdagene, tenker jeg heterofilien skulle fått kjørt seg greit, ja). For en fyr, skrev Peersen.