Eurovision 2019:

Hør likheten: Kan skape problemer for Norge

Flere påpeker likheter mellom Norges Eurovision-bidrag og Finlands låt fra 2018.

HØR LIKHETEN: Flere påpeker likheter mellom Norges Eurovision-bidrag og Finlands låt fra 2018. Det kan gi dem problemer i Tel Aviv. Video: Marie Røssland / Dagbladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV/OSLO: Det er hett både på utsida og innsida av Expo Tel Aviv når Eurovision-finalene avholdes denne uka. Sola steker og flammer sprutes fra scenen.Norge skal, bokstavelig talt, i ilden under torsdagens semifinale. På tross av at KEiiNOs låt ligger godt an på oddsen, kan én urovekkende detalj skape problemer for den norske trioen.

Flere har nemlig påpekt en klar likhet mellom den norske «Spirit in the sky», og Finlands bidrag fra 2018, «Monsters».Hør likheten selv, i videoen øverst i saken.

Mistet poeng

Denne likheten skapte problemer for KEiiNO under den norske finalen i Spektrum i mars. På tross av at trioen var storfavoritter i forkant, fikk de urovekkende få poeng fra den internasjonale juryen. Kun Israel ga låten full pott den gangen. Årsaken skal, ifølge NRK, være likheten med våre naboers bidrag fra i fjor.Det er spesielt refrenget i de to låtene som har slående likheter.Da Dagbladet spilte av de to refrengene til tilfeldige israelere i Tel Aviv, bemerket samtlige at låtene liknet på hverandre.– Det er fine låter begge to, men de er helt like, sa blant annet én.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer