DEBATT

Y-blokka

Hør oss, kjære politikere, det er ingen skam å snu

Det krever enorme ressurser å både rive Y-blokka, og bygge nytt. Det er ikke grønt, og det er ikke bærekraftig!

MINNESMERKE:Y-blokka r mer enn et bygg. Det er et minnesmerke, skriver innsenderen. Foto fra en aksjon foran blokka den 28. april: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MINNESMERKE:Y-blokka r mer enn et bygg. Det er et minnesmerke, skriver innsenderen. Foto fra en aksjon foran blokka den 28. april: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi kan fortsatt bevare Y-blokka. Det er mange gode grunner til å bevare denne friske og unike blokken som er full av både kunst og historie, og bygd for å vare i 2000 år. Det er likevel to argumenter som stikker seg ut, og er viktigst for meg. Det første og viktigste argumentet er: at vi ikke kan rive et bygg som overlevde et terrorangrep.

Jeg er en av dem som mistet noen under terrorangrepet 22. juli 2011. For meg er Y-blokka mer enn bare et bygg, Y-blokka er også et minnested. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har maktet å kjempe så kraftig for Y-blokka, slik som andre har gjort, nettopp fordi det virkelig føles som å rive opp i gamle sår. Jeg tror ikke jeg er alene i å føle det slik.

Første gangen jeg hørte at regjeringen Solberg hadde tenkt å rive Y-blokka lo jeg, fordi jeg trodde det var en spøk. Visste de ikke hvilken betydning denne blokka hadde? For meg er det slik at når jeg ser på dekorasjonen «Fiskerne» får jeg håp. Tenk! At noe så vakkert klarte å overleve et bombeangrep! Y-blokka fikk bare noen ytre skader; Y-blokka overlevde.

Jeg pleide ofte å være i dette området sammen med min venninne som jeg mistet 22. juli. I ettertid har Y-blokka blitt mer enn bare et bygg for meg, det er også et minnested.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.