DEBATT

Debatt: Barnehager

Hør på oss ansatte i private barnehager

Dette er min stemme som en ansatt i en privat barnehage. Flere politikere burde høre på oss før de sier så mye negativt om private barnehager.

SLÅR TILBAKE: Artikkelforfatteren er lei av at private barnehager blir hengt ut som dårlige arbeidsplasser, og svarer på kritikken her. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Artikkelforfatteren er lei av at private barnehager blir hengt ut som dårlige arbeidsplasser, og svarer på kritikken her. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Tiden er inne for et nytt kommunevalg, og et område som ofte er i søkelyset hos politikerne er de private barnehagene og eierne. Jeg som jobber hos en privat aktør som leverer tjenester til det offentlige liker at vi blir sett i kortene, for slik blir vi bedre. Men samtidig er det vondt for oss som ansatte å stadig utsettes for mye kritikk fra noen politiske partier om våre arbeidsplasser.

Det er viktig at vi samarbeider og lærer av hverandre på tvers mellom private, ideelle og kommunale aktører.

Jeg er ansatt som pedagogisk leder i Norlandia Lysejordet barnehage. Dere politikere snakker så mye om oss i private barnehager og ofte negativt om våre eiere, men jeg skulle ønske at dere ville lytte til oss ansatte og ta oss på alvor når vi sier at vi har det bra som ansatte i private barnehager og ønsker å fortsette å jobbe her. Vi merker at kvalitet og å levere gode tjenester er det viktigste for våre eiere. Lytt også til foreldrene, som gjennomgående er mer fornøyde med private enn kommunale barnehager.

Vi i Norlandia er verdibasert. Vi har alltid barna i fokus og vi strekker oss langt for dem. Gode verdier gir oss ansatte fleksible dager, hvor vi får muligheten til å være med på å påvirke hvordan vi skaper en best mulig hverdag for barna. Det er alltid barna som er i fokus, og de skal oppleve gode omgivelser som stimulerer til en livslang lyst til lek og læring. Vi er opptatt av å skape en bedre og bedre barnehage, hvor barna får dyrke sin nysgjerrighet og hvor vi får være med og tenne lys i øynene til barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer