Hør REM på nettet

En snutt fra 1. singelen «Imitation Of Life» fra REMs neste album «Reveal» er lagt ut på nettet.

Det 90 sekunder lange sporet finner du på den høyt ansette fansiden murmurs.com. Klikk deg inn og du kan høre litt av singelen «Imitation Of Life» før den havner på radio og i butikkene i april.

REMs neste album «Reveal» minner ifølge ryktene mye om den eksperimentelle «Up» fra 1998. Men 1.singelen ligner mer REM anno 1991 da de det store kommersielle gjennombruddet kom med «Out Of Time».

Svært puslespill

Musikkvideoen til «Imitation Of Life» ble nylig filmet i Los Angeles. Den skal ifølge REMs manager Bertis Downs være en krysning mellom en dansefest, en sprint og et gigantisk fargerikt puslespill. Kryptisk? Vi får vente å se.

Forbilder

Siden REM startet i 1980 i Athens, Georgia i USA har de solgt millioner av plater. De har gått fra små klubber og collegeradio til stadioner og MTV. Vokalist Michael Stipe, gitarist Peter Buck, bassist Mike Mills og trommis Bill Berry har inspirert en generasjon alternative band med sitt lydbilde og sin uavhengighet i forhold til industrien.

- Jeg husker når vi signerte REM. Flere i plateselskapet tenkte at disse gutta ikke engang kan synge. 3-4 år seinere ville alle være som REM, mimrer Jay Boberg til LA Times. Han jobbet i plateselskapet IRS da REM tegnet kontrakt i 1982.

Nå nesten 20 år seinere har REM multimillion avtale med Warner. Bill Berry har forlatt bandet og den gjenværende trioen gir snart ut det nye albumet «Reveal».

MICHAEL STIPE</B> var i 1979 student og platesamler, da han møtte...
...PETER BUCK</B>, som jobba i platebutikk. De ble romkamerater og startet REM sammen med Bill Berry og...
...MIKE MILLS.</B> Resten er historie. Nå kommer en ny plate. «Reveal» er ventet til våren.