Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hør Stargate-remiksen av Jackson her

Retrofuturistisk 80-tallsnostalgi når norsk duo forsyner seg av Michael Jackson anno 1973.

LÅT: Det sier mye om Stargates suksess og posisjon i den amerikanske musikkbransjen at de sammen med blant andre The Neptunes er håndplukket til å bygge opp en helt ny låt rundt vokalsporene fra tittelsporet på The Jackson 5's minst suksessfulle album «Skywriter» fra 1973.

Fordelen med å få leke med en, i hvert fall for den gemene hop, så vidt ukjent låt fra Jackson-katalogen, er selvsagt at man får en form for frigjørende, åpenbarende friskhet på kjøpet, jamfør Junkie XLs suksess med den obskure Elvis-låten «A Little Less Conversation». Det er lite folkelig nostalgi som omhyller «Skywriter», hvilket ville gjort en remiks av for eksempel «ABC» eller «I Want You Back» mer utfordrende.

Så her kan Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i stedet lene seg tilbake og kose seg med sitt prestisjefylte oppdrag uten å tråkke på Folkets Favoritter, og i stedet piske opp litt interesse for en låt som i Michael Jackson-karrieren markerer en avslutning av «barneåra». På originalen gjør den 14 år gamle Michael en kraftfull innsats i et 1973-prototypisk sci-fi-aktig psykedelisk souluttrykk hvor Jackson-brødrenes effektbelagte korrefreng er bærebjelken.

Stargate flytter tidskoloritten noen år fram i tid, det gir ekkoer av så vel «Off The Wall»- som «Thriller»-sounder, og de oppdaterer det retrofuturistiske aspektet. Iblant, ikke minst den modulerte synthlyden som får dominere underveis, høres det nesten ut som noe Prince kunne ha gjort cirka 1983. Originalens funkaspekt i det store og hele er komplett bevart.

FLOPP: Etter Jackson 5-standarder ble «Skywalker»-albumet alt annet enn en suksess. Etter dette ble det disco for alle penga.
FLOPP: Etter Jackson 5-standarder ble «Skywalker»-albumet alt annet enn en suksess. Etter dette ble det disco for alle penga. Vis mer

Hørt med 2009-ører er dette smart, poengtert 80-tallsnostalgi, respektfullt og ærbødig utført, uten å safe mer enn høyst nødvendig.

14 ÅR: Michael Jackson helt nederst til høyre på omslagsbildet. Sjekk pilotbrillene.
14 ÅR: Michael Jackson helt nederst til høyre på omslagsbildet. Sjekk pilotbrillene. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling