Hør Stargate-remiksen av Jackson her

Retrofuturistisk 80-tallsnostalgi når norsk duo forsyner seg av Michael Jackson anno 1973.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Det sier mye om Stargates suksess og posisjon i den amerikanske musikkbransjen at de sammen med blant andre The Neptunes er håndplukket til å bygge opp en helt ny låt rundt vokalsporene fra tittelsporet på The Jackson 5's minst suksessfulle album «Skywriter» fra 1973.

Fordelen med å få leke med en, i hvert fall for den gemene hop, så vidt ukjent låt fra Jackson-katalogen, er selvsagt at man får en form for frigjørende, åpenbarende friskhet på kjøpet, jamfør Junkie XLs suksess med den obskure Elvis-låten «A Little Less Conversation». Det er lite folkelig nostalgi som omhyller «Skywriter», hvilket ville gjort en remiks av for eksempel «ABC» eller «I Want You Back» mer utfordrende.

Så her kan Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i stedet lene seg tilbake og kose seg med sitt prestisjefylte oppdrag uten å tråkke på Folkets Favoritter, og i stedet piske opp litt interesse for en låt som i Michael Jackson-karrieren markerer en avslutning av «barneåra». På originalen gjør den 14 år gamle Michael en kraftfull innsats i et 1973-prototypisk sci-fi-aktig psykedelisk souluttrykk hvor Jackson-brødrenes effektbelagte korrefreng er bærebjelken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer