Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hore og småbarnsmor

LONDON (Dagbladet): Kim Basinger (44) er blitt moden kvinne og helfrelst mor til to år gamle Ireland. Nå er hun også klar for «comeback» på filmduken, som den prostituerte Lynn Bracken i storfilmen «L.A. Konfidensielt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var klar for barn. Jeg og Alec (Baldwin) har vært gift lenge, og vi gjorde absolutt ingenting for å hindre graviditet. Resultatet av dette er datteren vår Ireland på to år, og hun er nydelig og klar for alle eventyr, sier Kim Basinger til Dagbladet.

Hun er i London for å snakke om sin nye hovedrolle i spenningsfilmen «L.A. Konfidensielt», der Kim Basinger spiller rollen som den prostituerte Lynn Bracken. Forretningskonseptet til halliken er å sminke Lynn om til filmskuespillerinnen Ricky Lake for å tilfredstille de heller aparte kundene.

- Hvilken tid det har vært for deg: Du ble mor seint i livet, du har spilt prostituert, og forberedt deg til den rollen, og du kommer fram med en flott film?
- Det har vært hektisk, men morsomt. Jeg var klar for en ny film, og dette manuset passet meg. Ireland har vært med meg over alt, og det har lettet min samvittighet noe, sier Kim Basinger.

- Hvem er Ireland lik? Deg eller Alec?
- La meg si det sånn: Alec sier til meg at Ireland ser ut som meg, og det forteller vel sitt. Alec er forresten blitt helt vill. Jeg måtte nesten sende ham til psykolog da Ireland sa sitt første ord, og det var «mamma». Heldigvis kom «pappa» to uker seinere, og forholdene hjemme ble normalisert.

Film kan være film, men det er datteren Ireland som betyr alt for Kim Basinger for tida. Og hun slipper ikke temaet:

- Vet dere, Irland er med meg til London. Hun er alltid klar for nye eventyr, noe som også holder meg i aktivitet. Jeg trives i rollen som småbarnsmor. Faktisk så godt at jeg ser fram til neste dag når jeg går og legger meg om kvelden.

Tungt svangerskap

Kim Basinger hadde et svært tungt svangerskap. Hun var syk i sju måneder, en periode hun ikke husker tilbake på med særlig glede.

- Det var som å være matforgiftet. Jeg var kvalm og måtte til stadighet på toalettet.

Kim Basinger er gift med filmskuespilleren Alec Baldwin, som nå har kastet seg inn i en politisk karriere på «venstresida» av amerikansk politikk.

- Men jeg vil aldri bli en politikerhustru. Alec har sine ting og jeg har mine. Vi bor to steder, i Los Angeles og i New York, og det hjelper mye på forholdet. Dessuten er vi ikke typene som viser oss så mye på by'n.

- Det blir ikke lett gnisninger mellom dere når dere har valgt to forskjellige karrierer?
- Så langt har vi hatt sammenfallende meninger om det meste, og dessuten er jeg også politisk engasjert. Jeg bruker også masse tid og krefter på min kamp for dyrs rettigheter, og Alec bruker mye tid på sin politiske karriere.

Kim Basinger lever et jaget liv, og igjen er det kjendisfotografene som har skapt vanskeligheter.

- Paparazziene jager deg. De er over alt. Du får aldri fred, og du går i konstant frykt for at de skal skade deg eller ditt barn. Likevel vil jeg minne om at paparazziene er noe helt annet enn den ordinære pressen. Vi må ikke blande dem sammen.

- Noe publisitet må du vel tåle når du stikker hodet fram?
- Den som ikke tar seg tid til å skrive autografer, stille opp på noen private bilder eller tar seg tid til å snakke med mediene kan skyves ut av denne businessen.

- Rykteflommen kan også være drepende?
- Ja, og det er de utroligste ting du må forsvare deg mot. Det verste jeg har opplevd er det galopperende ryktet om at jeg hadde vært med på trekantsex på åpen gate. Den andre kvinnen, som ifølge ryktet deltok, var hushjelpen mi. Hun har faktisk jobbet for meg i 12 år. Det var helt sykt, sier Kim Bassinger.

Arvelig

Kim Basinger er født inn i filmverden. Hennes far var levende opptatt av film og musikk, og kultur ble en del av hennes barndom.

- Jeg spilte faktisk mine første filmer for å imponere min egen far. Når de sendte gode filmer på TV, satt jeg klistret og så på min egen far som levde seg inn i filmen. Dette lærte jeg av.

- Har du noen gode råd til unge, talentfulle skuespillere?
- Få dere en utdannelse. I tillegg må dere få litt erfaring, en sommerjobb. Alt som gir erfaring.

- Du tjente jo penger som lettkledd modell. Var det en vei å gå?
- Jeg jobbet som modell for å tjene penger. Disse pengene brukte jeg faktisk på utdannelse. Men som svar på spørsmålet vil jeg si: Være på vakt. Dessuten var det kjedeligt å være modell.

- Og rollen som hore?
- Det var en krevende rolle. Jeg skulle sminkes og styres med hele tida. Dessuten skulle håret klippes og blekes. Jeg opplevde til og med en periode uten hår etter at blekemiddelet hadde brent av håret.

- Hva sa Alec da du kom hjem uten hår?
- Han begynte å kalle meg Jim, Jim Basinger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!