Horebukk i Hollywood

Sex, sannhet og flust med komplikasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Hvis man drømmer om å bli sugd av en blond og fager nonne på alteret foran en korsfestet Kristus – hva slags problem sliter man med da? Det er slike spørsmål den deprimerte forfatteren Hank Moody (David Duchovny) burde stille seg selv, men i stedet drikker han, ligger med vakre kvinner og våkner opp bakfull med den samme skrivesperra han hadde dagen før.

Hank har flyttet fra New York til Los Angeles og hater byen. Han føler seg misbrukt av Hollywood, som har omskapt hans bestselgende roman «God Hates Us All» til en tullete film med tittelen «A Crazy Little Thing Called Love». Han mener også at kvinner utnyttes i englenes by – de blir objekter, så usikre på seg selv at de må ligge med arbeidsløse, forsofne, middelaldrende forfattere for å kunne stille dem det eksistensielle spørsmålet: «Hva synes du om kroppen min?» Tjukke lag med ironi i Hanks hverdag og holdninger, med andre ord.

Mye kjærlighet

Det ville være en overdrivelse å si at David Duchovny har hatt en lysende karriere etter «X-Files», men i «Californication» er han en suksess. Serien, som er skrevet av Tom Kapinos («Dawson’s Creek»), er ikke tiltalende og engasjerende fordi den er pirrende, eller fordi den fornærmer en del menneskers bluferdighet, men fordi den virker sann. Hverdagen til tross, det finnes mye kjærlighet i forholdet mellom Hank og eks-samboeren Karen (Natascha McElhone), som har søkt tilflukt i kjedelige, men stabile Bill – og scenene mellom Hank og hans tolv år gamle, desillusjonerte datter, er rørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer