Hører 5000 nye norske låter i året

Men hvorfor vil ingen utgi dem? spør Urørts Siri Narverud Moen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette debattinnlegget ble opprinnelig publisert på Ballade.no

Fjoråret var fantastisk. Ida Maria ble Årets Urørt i januar, og resten er en suksesshistorie. Men fjoråret var også begredelig.

Blant dem som var enige om at 2007 hadde for tynne rekker av nye, gode norske utgivelser, finner vi musikksjef i P3, Håkon Moslet. Blant dem som var enige i dette, men som også skyldte på sjef Håkon, fant vi norske indieselskaper.

Sett fra programlederstolen i Urørt ser verden ganske mye lysere ut enn det mange ville ha det til på tampen av i fjor. For tilveksten - mengden kommende potensielle debutanter - er imponerende.

Granatsjokk?

For noen var problemet dårlig dekning i norske medier. Dette skulle, sammen med «bølgedal»-beskrivelser og generelt dårlige tider for musikkbransjen, forklare manglende utgivelser og nysatsinger.

Dessverre var det få storselskap, i alle fall på ballade.no, som kom med noen forklaringer eller forsvar. Har de fått granatsjokk? Eller pirat-angst, av den typen som handlingslammer? Med unntak av eksempler som Universals hjelp til norske band (via underselskapet Sonet) som Heroes & Zeros - er de uansett lite ute og forteller oss hvordan de skal hjelpe nykommerne videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer