Horer og duer

Nokså temperaturløst mannsportrett. Men varmt og vart om bankende duehjerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Duevennen Aschehoug BOK: «Ved bredden av den vakre innsjøen Mulen i Frankrike bodde det engang en utvandret, svensk dommer som het Cal Wissbom.»

Med denne klassiske setningen åpner filosofen, forlagsmannen, forfatteren og økobonden Tore Stubberud sin nyeste roman.

Den handler om Cal som i en alder av 60 år blir enkemann og fryktelig ensom. Inntil han ved en tilfeldighet kjøper et sted ved innsjøen Mulen i Frankrike. Han bosetter seg der, og treffer den tyve år yngre Lola som er tidligere prostituert. Hun flytter inn hos ham, og de to skaper seg en slags lykkelig hverdag, inntil uhyggelige ting begynner å skje.

Originalt

Stubberud tilhører den type forfattere som ofte bygger romanen rundt et faktaemne. I denne boka er det noe så originalt som duehold. Cal er nemlig besatt av duer, og tittelen bærer samme navn som tidsskriftet til Norges Rasedueforbund (ja det eksisterer).

I romanen «Kjøtt i mørke» anbefalte Stubberud menneskene å gå til kua for å bli klok. Her er det duenes sosiale liv han løfter fram. Gjennom Cal skildrer han duenes liv en utrolig varme og innlevelse: Dunkende små duehjerter som banker med kjærlig omsorg for hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer