Anmeldelse: Odd Einar - «Sognbook»

Høres ut som en audition

Odd Einar ble slått ut av «Stjernekamp», men slår tilbake med et coveralbum på dialekt.

COMEBACK: Odd Einar Nordheim røyk ut av NRKs «Stjernekamp» raskere enn mange trodde, men nå er han albumklar for første gang på 15 år. Foto: Tore Meek / NTB
COMEBACK: Odd Einar Nordheim røyk ut av NRKs «Stjernekamp» raskere enn mange trodde, men nå er han albumklar for første gang på 15 år. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Odd Einar Nordheim (48) hadde stø kurs mot det mange trodde kunne bli en topp-plassering i «Stjernekamp», men så gikk det galt. Det var hip hop som vippet ham av pinnen rett før halvgått løp. Albumet han nå gir ut med den fiffige tittelen «Sognbook» er nedstrippa og fullstendig hiphop-fritt. Det er også fritt for egne låter, og det høres litt ut som en audition til et musikkprogram på tv.

Ukjent

Odd Einar kommer fra det lille tettstedet Årdal innerst i Sognefjorden, og var ganske ukjent for de fleste da han ble med i NRK-konkurransen. Han var vel i kategorien «hvor kan jeg ha sett ham før?».

Men Odd Einar vant allerede i 1996 TV 2-realityserien «Stjerner i sikte» (noen som husker den?). Fem år seinere albumdebuterte han med «Mind Your Head», som attpåtil ble Spellemann-nominert. Albumet ble fulgt opp i 2005, men i mange år ble papparollen prioritert. I 2012 var han med i «The Voice», men først i 2016 begynte det å skje noe igjen. Han var med på flere hyllestkonserter, og i årets «Stjernekamp» ble han lagt merke til fra program nummer en.

Sognemål

Planen var at Odd Einar skulle gi ut et nytt album på engelsk, men siden en stor del av pengene til plata kommer fra hjembygda gjennom folkefinansiering, falt det mer naturlig å synge på sognemål. Utmerkede artister som Knut Reiersrud, Audun Erlien, Anders Engen, Knut Koppang og Bendik Hofseth spiller. Sistnevnte er også produsent, og i ryggen har de plateselskapsdirektør og ildsjel m.m. Christer Falck. Kona Frid og dattera Aurora korer, og det gjør de fint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer