Høring om Afghanistan

«Jeg har hatt både en sønn og en svigersønn i Afghanistan, og vet at det er ren galskap å sende norske soldater dit uten å ha med stormpanservogner, slik det praktiseres nå. Her må Diesen og Strøm-Erichsen foreta en virkelighetssjekk!

Kjetil

«Flyvåpenet har ikke råd til å fly, og norske jagerpiloter er helt nede på NATO-minimum mht flytimer. Hæren har bare 3-4 brigader igjen og sjøforsvaret har fartøyene liggende ved kaia. Rekrutter som møter til førstegangstjeneste blir sendt hjem fordi det ikke er plass til dem. Dette er mis-management av verste klasse.

GeirJ

«Diesens oppførsel er uverdig ovenfor sine underordnede. Måten han kommuniserer på drukner ut hva enn han vil si ...Nå er det engang slik at soldater vil alltid klage på utstyret sitt. Problemet i Afghanistan er er at man har ikke et gjennomtenkt og gjennomført konsept fra ledelsens side i Norge - Dette merkes meget godt i utøvende ledd.

Henrik

«Diesen utfører bare det regjeringen instruerer han om, som alle andre som blir kapret inn i omstillingsspøkelset. Etterpå, når det går opp for folk hvor lite penger som er bevilget, kan regjeringen bare trekke seg unna og overlate ansvaret til lederen, Diesen, som blir «gissel» og stilt til personlig ansvar. Slik foregår det i helsevesenet også.

Regjeringens ansvar

Det overrasker ikke meg at det er dårlig stelt med forsvaret og utenlandstyrkene våre.Vi har alltid hatt et symbolsk forsvar og nærmest en symbolsk politisk styring i alt offentlig.