Hormoner i fri flyt

Hormonelle forviklinger gjør livet surt for Jacob i Helle Joofs muntre kjærlighetskomedie tilsatt tristesse.

Homofile Jacob, som i innledningen frir til sin Jørgen (Troels Lyngby) og får et ektefølt «ja», framstår i Mads Mikkelsens skikkelse. Enkelte, sies det, har innrettet sine mandager etter Mikkelsens opptredener i den severdige politiserien «Mordkommisjonen», der han som røff etterforsker har tatt innersvingen på kriminelle, samt i særlig grad seere av motsatt kjønn.

Klossete

Hans Jacob opererer så å si toveis, riktignok temmelig klossete og med sår forvirring skrevet over hele seg. For i et sjokkets øyeblikk faller vår mann for sjarmerende Caroline (Charlotte Munck). Spørsmålet er hvem han egentlig vil ha, og selv den som er vant til å få hva han vil står her overfor et uløselig dilemma. Det blir ikke enklere av at Caroline er kjæreste med Jørgens bror.

Rundt denne trekanten vaker en fargerik vennekrets av i hovedsak homofile og lesbiske, utrettelige deltakere i hverandres liv. Et par av dem er i fargerikeste laget, noe overtydelig tegnet i manus.

Varm og velspilt

Til gjengjeld er hovedhistorien god og hjertevarm, dialogen naturlig velformulert, og skuespillerne glimrende. Samtlige er en fryd av uanstrengt innlevelse, med Ghita Nørby som en ekstra rosin i pølsa i en liten birolle som Jacobs mamma. De bærer forviklingene fram til sin logiske slutt, gjennom en rekke både fornøyelige og sørgmodige situasjoner.

«Midt imellom» kunne vært ypperlig, hadde manus fått en litt strammere utforming. Det flyter til dels ut med noen unødvendige scener som ikke bidrar til å bygge opp filmen, dels valser det innom en del alt for faste poster i sjangeren romantisk komedie.

Men Mikkelsen og kompani byr både på seg selv og nok medrivende opplevelse til å fortjene oppmerksomheten. Iblant plages vi alle av våre hormoner.

LYKKE: Jacob (t.h.), spilt av Mads Mikkelsen, og Jørgen (Troels Lyngby) vil gifte seg, men så opplever Jacob at også kvinner er tiltrekkende. Hvem vil han ha?