- Horn er for kjapp

TV2s styreformann Jan Erik Knarbakk er overrasket over at kulturminister Ellen Horn allerede har bestemt seg for å ilegge selskapet konsesjonsavgift.

- Vi tror ikke det er noen god idé. De krav som legges på oss er sterke nok som de er. At TV2 skal være en pengemaskin uten noen som helst forpliktelser, er ikke riktig. Vi har program- og bostedsforpliktelser som slett ikke er helt gratis, sier Knarbakk.

Han er overrasket over Horns utspill:

- Hun er kvikt ute på banen, etter én uke i statsrådsstolen.

«Høl i hodet»

Den nye kulturministeren sa i går til Dagens Næringsliv at det er «høl i hodet at konsesjonen ikke skal koste TV2 noe».

Hun er enig i forgjenger Åslaug Hagas forslag om å bruke konsesjons-millionene TV2 må betale, til produksjon av norsk film. Franske Canal+ betaler 20 prosent av sine inntekter til filmproduksjon. Samme avgiftsstørrelse på TV2 ville ha gitt norsk filmbransje 195 millioner kroner i året.

- Jeg må få be om en smule edruelighet. Dette er ikke Frankrike, dette er kongeriket Norge, med et marked på fire millioner mennesker, sier Knarbakk .

Forhandlinger

Haga var i ferd med å starte forhandlinger med TV2 da regjeringsskiftet kom. Når også Ap tar stilling for konsesjonsavgiften, går det mot flertall på Stortinget. Knarbakk har likevel håp:

- Horn har antydet at media ikke er hennes spesialitet. Hun må få sette seg inn i sakene. Så skal vi snakke sammen.
Styreformann håper at forhandlingene er over før nåværende avtale går ut om to år.

- Det har med den raske tekniske utvikling og å gjøre. Vi har vanskelig for å sette nye prosesser i gang når vi ikke kjenner rammebetingelsene våre.