Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Horn forstår frustrasjonen

Kvinneopprør på Nationaltheateret

- Jeg misunner ikke Stubø den stormen han høster nå, sier kulturminister Ellen Horn, tidligere skuespiller og sjef på Nationaltheatret.

Kulturministeren vil ikke blande seg inn i diskusjonen om høstprogrammet, men gir noen generelle kommentarer om kjønnsproblematikken i teatrene.

- Det er helt betimelig at behovet for gode kvinneroller blir satt på kartet. Det er viktig å utnytte de kvinnelige talentene, og dette er et ansvar som hviler på teatersjefene. Selv satte jeg opp Goethes «Faust» med en kvinnelig Mefisto, noe som var fruktbart i mine øyne. Jeg var bevisst på å finne kvinneroller, men de var ikke alltid like lette å finne, forklarer kulturministeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling