Horn må forklare seg om NRK

Kulturminister Ellen Horn må forklare seg for Kringkastingsrådet. K-rådsleder Ivan Kristoffersen mener at en hemmelig jakt på Førdes etterfølger er umulig.

Kringkastings-rådet vil gjerne høre Ellen Horn selv fortelle hvordan Kulturdepartementet ser på NRKs framtid. Derfor må statsråden stille opp på årets første kringkastingsrådsmøte i NRK torsdag 25. januar.

Men Kringkastingsrådets leder Ivan Kristoffersen tror ikke de kommer til å bruke mye tid på å diskutere fiaskojakten på ny kringkastingssjef.

- Vi er mer opptatt av å se framover og bør snu ryggen til det som har skjedd. Vi vil gjerne høre om Kulturdepartementets strategiplan for NRK.

- Vil dere ikke høre Horns oppfatning av hva som har skjedd i det siste?

- Vi har selvsagt også bedt Horn om å snakke om den aktuelle situasjonen i NRK, sier Kristoffersen, som ikke er overrasket over at jakten på Einar Førdes etterfølger strandet. - Som mediemann vil jeg si at det hadde vært bedre å føre debatten i full åpenhet.

- Som trolig er vanskelig dersom man bruker et headhunterbyrå?

- Det er riktig. Jeg tror det er umulig å ha en slik prosess hemmelig. Men når det gjelder den nye kringkastingssjefen er jeg av den oppfatning at dersom en person ikke tåler den oppmerksomhet man får under ansettelsesprosessen, så er man heller ikke rett person til jobben, sier Ivan Kristoffersen.

Kringkastingsrådet regner med at det blir stor interesse blant NRKs drøyt 3000 ansatte når Horn endelig besøker bedriften etter måneder med uro.

- Det ble mange ting på en gang og slikt blir det ofte uro av, sier Kristoffersen, som har sikret seg NRKs Store studio slik at de NRK-ansatte kan følge Horns forklaringer direkte. Her kan lyttertallene bli høye.