Horn til år 2001?

En liten forlengelse av Ellen Horns åremål, og en kort overlappingsperiode med den nye teatersjefen, etter alt å dømme Eirik Stubø, kan bli trekket som får Nationals sjefskabal til å gå opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først på styremøtet i slutten av april skal Nationaltheatrets styre diskutere sjefsansettelsen og de innkomne søknadene på den utlyste stillingen. Men etter det Dagbladet erfarer, foregår det allerede nå samtaler i kulissene.

Ny biscene

Et scenario som blir mer og mer sannsynlig er at Ellen Horns åremål forlenges fra august år 2000 til ut år 2001. Fra august år 2001 virker hun sammen med den nye teatersjefen, trolig Eirik Stubø, fram til 1. januar år 2002 når hun slipper roret og han overtar for fullt.

Bakgrunnen for en slik mulig konstruksjon skal være at Ellen Horn på langt nær føler at hun har fått loset i havn alle oppgavene hun har satt i gang.

Det gjelder ombyggingen av amfiscenen, den store satsningen på norske samarbeidsprosjekter og arbeidet med å finne en ny, tidsriktig biscene utenfor moderhuset, etter modell av Dramatens Elverket i Stockholm.

Sluttføre

Etter at Ellen Horn overtok sjefsstolen i 1992 har hun fått Nationaltheatret på beina igjen, både kunstnerisk og økonomisk.

Styret ved teatret kan derfor vanskelig ignorere hennes ønske om å få sluttført igangsatte prosjekter ved å få forlenget åremålet med halvannet år.

Å tiltre i august 2001, virke et halvt år i tospann med Ellen Horn, for så å overta kommandoen 1. januar år 2002, kolliderer heller neppe med Eirik Stubøs planer. Hans åremål ved Rogaland Teater går nemlig ut i august år 2001.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer