GRØSSER: Dakota Johnson spiller hovedrollen i nyinnspillingen av horrorfilmen «Suspiria» fra 1977. På rollelista står også Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth og Jessica Harper. Video: Amazon Studios Vis mer Vis mer Vis mer

«Suspiria»:

Horrorfilm vekker oppsikt: - Det jævligste jeg har sett

Hollywood-stjerne i terapi, sjokkerte publikummere og Quentin Tarantino i tårer.

Den italienske regissøren Luca Guadagnino (46) ble i vinter hyllet for filmen «Call Me By Your Name», som portretterer et kjærlighetsforhold mellom to menn med italiensk sommeridyll som rammer.

Filmen, som er basert på André Acimans' bok med samme navn, fikk en Oscar for beste adapterte manus, i tillegg til tre andre nominasjoner.

Guadagninos neste film blir det stikk motsatte.

«Suspiria» spiller nemlig på Dario Agentos horrorklassiker fra 1977, og den har allerede fått massiv oppmerksomhet.

Filmen handler om Susie Bannion som begynner på en danseskole i Berlin. Hun finner fort ut at det skjuler seg mørke hemmeligheter bak fasaden.

- Rystende

I et klipp, som ble vist på CinemaCon i april, danser hovedkarakteren for skolens rektor. På mystisk vis styrer dansingen en annen elevs bevegelser i et annet rom.

Mens Bannion utfører sine bevegelser, bøyer beina til den andre jenta seg til de «brekker på unaturlige måter» og kroppen blir «redusert til en rystende knute på gulvet», som IndieWire formulerer det.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. «Det er en av de jævligste tingene som jeg har sett på Cinemacon, skrev redaktør for filmnettstedet Collider, Steven Weintraub, på Twitter.

GRAFISK: Den kommende nyinnspillingen av «Suspiria», engasjerer allerede grøsserentusiaster verden over. Foto: Amazon
GRAFISK: Den kommende nyinnspillingen av «Suspiria», engasjerer allerede grøsserentusiaster verden over. Foto: Amazon Vis mer

«Folk ved bordet mitt måtte snu seg vekk fra skjermen. Alt jeg kan si er at det er helt ekstremt og ekkelt, og at jeg må se mer», konkluderte han.

«Det var like før jeg kastet opp quinoasalaten som jeg nettopp spiste», lød det fra filmredaktøren i Variety.

Selv ikke filmskaper Quentin Tarantino, som ikke er fremmed for vold og rystende sekvenser, er upåvirket av filmen.

Reagerte med tårer

I nytt intervju med den italienske avisa La Repubblica forteller Guadagnino om Tarantinos reaksjon. Ifølge Soundvenue kommer det fram at filmskaperne har vært venner siden de satt i samme jury under Venezia Film Festival.

- Vi så den hos ham, og hans reaksjon varmet meg. Han var entusiastisk, og han gråt og klemte meg til slutt.

- Siden det er en horrorfilm, men også et melodrama, har målet mitt vært å få deg til å se på horroren uten å ville se vekk fordi du er fengslet av karakterene, sier italieneren.

Oppsøkte terapi

Hovedrolleinnehaver Dakota Johnson har sagt at innspillingen påvirket hennes mentale helse. Hun så seg nemlig nødt til oppsøke terapi i ettertid.

SNIKTITT: Regissør Luca Guadagnino og hovedrolleinnehaver Dakota Johnson var begge til stede under en presentasjon av «Suspiria» på CinemaCon i april. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix
SNIKTITT: Regissør Luca Guadagnino og hovedrolleinnehaver Dakota Johnson var begge til stede under en presentasjon av «Suspiria» på CinemaCon i april. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble så mentalt ødelagt under innspillingen at jeg måtte oppsøke terapi, har hun sagt til Elle.

Hun utdypet ikke direkte hva som påvirket henne, men røpet at det ble utført opptak under nok så spesielle forhold.

- Vi var på et forlatt hotell på toppen av et fjell. Det var 30 telefonmaster på taket, og det strømmet elektrisitet gjennom bygningen slik at alle ga hverandre støt. Det var dritkaldt og utrolig tørt.

Nyinnspillingen av «Suspiria» er skrevet av David Kajganich og er inspirert av det originale manuset som er skrevet av Argento og Daria Nicolodi. Amazon står for distribusjonen på filmen, som ennå ikke har fått en premieredato.