Hørt det før - og bedre

Har\'n ikke sunget det\'n har på hjertet nå?

CD: Elton John er allerede en poplegende, en artist som har overlevd tiår på tiår, og som fortsatt holder sin fane høyt. Mannen bobler over av musikalitet, men kreativ - nei, ikke i form av å være nyskapende og interessant.

Igjen og igjen

Ingen forventer at en artist som fyller 60 neste år skal finne opp kruttet og skape små revolusjoner hver han gir ut en ny plate. Siden tidlig 70-tall har han holdt det gående, som pop- og glamartist med like mange forskjellige briller på nesa som sanger på repertoaret. Flere av platene er små milepæler i rockhistorien, og derfor står det respekt av denne briten. Men hvorfor han skal gi ut plater støtt og stadig, når han ikke makter å holde den kvalitetsmessige og kunstneriske formen oppe i den takt han gir ut plater? Det kan neppe være plateselskapet som presser ham. Heller ikke skyldes det behov for mer penger, for Elton John er mangemillionær i britiske pund.

Forfengelig

Kan det skyldes at han er like forfengelig som han forsåvidt alltid har vært? At han liker å smykke seg med nye utgivelser, som bekefter at han fremdeles er med på den evige popkarusellen? Det virker mer som et plausibelt svar. Når man blar seg gjennom cd-coveret er det utallige bilder og avissutklipp av Sir Elton John som slår mot en. Jovisst har han en bemerkeslesverdig karriere, men skrytebok-coveret kan jeg dy meg for, det også.På «The Captain & The Kid» er Elton John i rock- og boogie woogie-form. Pianoakkordene triller ut av hans dansende fingre. Han fyller lungene og synger ut musikalpop. Som han har gjort det gang på gang på gang - til tekster av Bernie Taupin.Jeg kan dy meg, men Elton-fansen kan trygt kjøpe dette.