Hørte ikke på pappa

Norsktopp-kongen Stein Ingebrigtsen advarte sønnen Christian (22) mot popbransjen. Nå er Ingebrigtsen junior stjerne i guttebandet A1, som den siste uka har solgt 100000 plater i England.

Pappa Stein Ingebrigtsen, 60- og 70-tallets norske pop-helt, har ikke akkurat stått på for å få sønnen Christian inn i popbransjen.

- Det er en steintøff bransje, ikke minst internasjonalt. Jeg har ikke akkurat presset på for å få ham til å gå inn i dette, medgir Ingebrigtsen senior overfor Dagbladet. Mannen som herjet hitlistene her til lands for over 20 år siden ville heller at sønnen skulle satse på en karriere innefor klassisk musikk.

Guttemusikken

Nå har imidlertid sønnen tatt et solid steg inn i popbransjen. I forrige uke ble plata «Here we come» lansert i England - og den har allerede solgt over 100000.

Og i guttemusikk-verden selges det plater så det holder:

Backstreet Boys, for tida verdens største band, har på sine tre skiver solgt rundt 45 millioner! Slikt blir det milliard-butikk av.

Hard konkurranse

Konkurransen om ungjentehjertene er derimot beinhard mellom de nye banda som Westlife, Another Level, Five og A1. Men utifra bandnavnet til Christian & co står det i alle fall ikke på ambisjonene.

- Nei, selvsagt er målet å nå verden over. Vi skal gjøre så godt vi kan, og noe mer kan verken vi eller andre forlange.

Guttene har skrevet mye av materialet til den første plata selv. Det medfører betydelig flere kroner på kontoen også for bandmedlemmene hvis dette tar av. 11. desember får de også en sjanse som er ingen andre gutteband forunt: De opptrer på Nobelkonserten, som blir fjernsynsoverført til flere millioner mennesker.

Drøm i oppfyllelse

- Det er en stor ære for oss å få være med på Nobelkonserten, og det er ekstra flott å oppleve dette i mitt hjemland.

- Jeg sto ofte bak scena og kikket på pappa da han spilte. Det var min drøm å gjøre det samme, sier Christian. Han er ikke redd for å miste bakkekontakten. Det bekymrer ikke pappa Stein Ingebrigtsen heller, men hvis det skjer, har han planen klar:

- Jeg skal nok si fra! forsikrer pappa.

TIL TOPPS: A1 kan slå igjennom internasjonalt på Nobelkonserten i Oslo Spektrum om en uke.