Hørte vi 007?

LONDON (Dagbladet): Enhver fan av James Bond må nå sende sin miss Moneypenny med prokura til auksjonshuset Christie's i London. 14. februar går nemlig et godt utvalg 007-effekter under hammeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • For den som liker kombinasjonen av å følge med i tida og samtidig ha et verktøy for hånden, kan den martinidrikkende agentens Rolex være noe å by på. Klokka Roger Moore benyttet i « Live and Let Die » (1973) har en hendig magnet innebygd. I filmen ble den effektivt brukt som hjelpemiddel til å få glidelåsen ned og kjolen av brunetten miss Caruso. For et sted mellom 15000 og 20000 pund kan suksessen gjentas. Det samme uret har en innebygd sag, et nyttig redskap i en farefull tilværelse.
  • 007 har alltid hatt utmerket sans for kjøretøy, og de har i høyeste grad vært nyvinnende i sitt utvalg av effekter. Hvem kunne for eksempel ikke ønske seg Aston Martin-modellen James får med seg på turen i « Goldfinger » ? Den ser lekker ut som alle Bond-biler, og ved et mandig press mot gasspedalen kommer du først fram av alle til reisemålet. Godt utstyrt med maskingevær i fronten for den som måtte møte fienden på veien. Sitter en uønsket passasjer ved siden av, er det en mekanisme som sørger for at vedkommende skytes ut og opp gjennom den egnede luka i taket. Auksjonshuset regner med at høystbydende entusiast gir rundt 200- 300 pund for en leketøyvariant av vidunderet.

Filmbilens skilter skal også selges. Sånn cirka 4000- 6000 pund koster det å få den svarte plata med JB 007 i sølv.

  • Bond-heltene, fra Sean Connery til Pierce Brosnan, drar aldri på oppdrag uten et godt utvalg håndvåpen. Blant disse er den vesle, men effektive kastekniven Connery presset mot haka på en truende motstander i « From Russia with Love » . 600- 800 pund håper Christie's å håve inn for den fryktinngytende lille gjenstanden.

Er ønsket å dekorere stueveggen med helten, kan tilbudet av filmplakater være en idé å investere i, mellom 150 og 1000 pund koster det. De selges blant annet i franske og japanske versjoner.

  • Scenen der Ursula Andress stiger opp av havet i den aller første Bond-filmen, « Dr . No » , er legendarisk. Iført bikinien skuespillerinnen selv har sagt gjorde henne til stjerne. 50000 pund regner auksjonarius med å klubbe for det hvite bomullsantrekket. Effekten vet vi er ubetalelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer