Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hører du deg selv, Lønseth?

Å sette grenser, også fysiske, for barn som er nye i Norge, uten stedlige eller språklige kunnskaper, er nødvendig for å sikre deres trygghet.

USAKLIG: «Statssekretær Lønseth (Ap) er tom for saklige argumenter og bruker billige vitser for å skjule regjeringens egne konvensjonsbrudd», skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
USAKLIG: «Statssekretær Lønseth (Ap) er tom for saklige argumenter og bruker billige vitser for å skjule regjeringens egne konvensjonsbrudd», skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Debattinnlegg

AP har forstått at de har tapt debatten om lukkede asylmottak. Statssekretær Lønseth (Ap) er tom for saklige argumenter og bruker billige vitser for å skjule regjeringens egne konvensjonsbrudd.

Lønseth omgår at under hans regjering blir barn utsatt for prostitusjon, menneskehandel og grov utnyttelse. Han glatter over at hundrevis av barn forsvinner fra regjeringens «sikre institusjoner».

Ap er mer opptatt av å drive usaklig informasjon om faktiske løsninger fra Frp. Lønseth latterlige kommentar om sammenligningen med kostskoler taler for seg. Lønseth mener at kostskoler i England ikke kan sammenliknes med lukkede asylmottak fordi kostskoler er «noe som er forbeholdt overklassen». Jeg tror ikke jeg behøver å kommentere nivået på Lønseths argumentasjon, dette taler for seg selv.

Barneombudet har stilt spørsmål ved forholdene på asylmottakene, og vi er kjent med omfanget av vold og kriminalitet. Etter en politiaksjon på Refstad transittmottak tidligere i sommer fulgte 35 utvisninger og fengslinger. Er det dette du kaller en god omsorg for barna, Lønseth?

Det er ikke bare ved norske asylmottak regjeringen bryter Barnekonvensjonen. 1175 barn ble satt på glattcelle i 2012. Europarådets torturkomité påpeker hvert år at regjeringen her bryter barnekonvensjonen. Frp har foreslått tiltak for å gjøre noe med situasjonen, men like sikkert som at solen står opp, stemmer Ap mot Frps forslag. Det er for meg uforståelig at regjeringen mener det er viktigere å markere avstand til Frp enn å overholde norsk lov og barnekonvensjonen.

Jeg forstår ikke kritikken Ap og Lønseth retter mot lukkede asylmottak. For meg er det åpenbart at barn skal holdes inne på lukkede områder når de er under det offentliges ansvar. Jeg tviler på at foreldre hadde sendt barn på sommerleir, på skolen eller andre steder, hvis det var fritt frem for barna å forsvinne vekk fra områdene.

Å sette grenser, også fysiske, for barn som er nye i Norge, uten stedlige eller språklige kunnskaper, er nødvendig for å sikre deres trygghet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling