I RETT VINKEL: Ana Rita Antonio eksperimenterer med enkle midler på atelieret rundt ideen om balanse og likevekt. Fotoserien «14 Ways of Replacing a Table Leg» viser utstillingens samlende idé i eksplisitt og humoristisk form. Foto: Høstutstillingen
I RETT VINKEL: Ana Rita Antonio eksperimenterer med enkle midler på atelieret rundt ideen om balanse og likevekt. Fotoserien «14 Ways of Replacing a Table Leg» viser utstillingens samlende idé i eksplisitt og humoristisk form. Foto: HøstutstillingenVis mer

Høstutstilling i vater

Årets versjon gir en pust i bakken. Høstutstillingen burde være trygt innenfor hvermannsens forventning til den bildende kunst.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«En søken etter orden og balanse.»

Det var juryrepresentantens stikkord for Høstutstillingen under pressekonferansen før denne helgas høytidelige åpningseventer. Og det er også et inntrykk som fester seg etter å ha tatt runden på Kunstnernes Hus, stort sett på godt - etter normal Høstutstilling-standard - og kanskje også på litt mindre godt.

Årets versjon burde uansett synspunkt være trygt innafor hvermannsens forventning til den bildende kunst. Saler og rom er befolket jevnt over med kjent og ukjent, debutanter på Høstutstillingen og veteraner i norsk kunstliv i skjønn forening - blant sistnevnte finner vi Vanessa Baird, Lotte Konow Lund, Pierre Lionel Matte og Stein Koksvik. Legg til at utstillingen også fordeler seg likelig mellom tradisjonelle kunstmedier som tegning, skulptur, grafikk og uttrykksfulle malerier, ispedd litt tekstilarbeider og en og annen installasjon i tillegg til et fyldig videoprogram, og alt ligger til rette for en kunstopplevelse i harmonisk likevekt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn