LEDER

Høyere aldersgrense

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Det er lett å være enig i prinsippet om at arbeidstakere over 70 år bør få beholde sitt oppsigelsesvern i arbeidsmiljøloven. Folk som ønsker å jobbe utover denne alderen er nærmest en truet dyreart. Og slike bør bevares. Men hva med 72-åringer? Hvorfor skal de miste den? Det blir nemlig følgen av regjeringens forslag. Riktignok ligger det i forslaget som er lekket ut at regjeringen etter hvert vil vurdere å heve aldersgrensen til 75 år. Da spør vi: Hva da med 75-åringer som ønsker å fortsette?

Seniorsaken og hovedsammenslutningen Akademikerne jubler. Dette har de slåss for i mange år. I deres respektive rekker er det mange kompetente og etterspurte mennesker hvorav noen har passert 70 år. En del av disse har vært tvunget til å gå av mot sin vilje, selv om de har vært friske og arbeidsvillige. For andre har aldersgrensen bare markert overgangen til en annen tilknytning til arbeidslivet. Mange bedrifter gjør bruk av pensjonerte medarbeideres arbeidskraft, som konsulenter eller vikarer. Dersom det er enighet mellom partene, vil de over 70 år kunne fortsette uten å være en byrde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer