Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Høyere aldersgrense

Ingress

Meninger

Det er lett å være enig i prinsippet om at arbeidstakere over 70 år bør få beholde sitt oppsigelsesvern i arbeidsmiljøloven. Folk som ønsker å jobbe utover denne alderen er nærmest en truet dyreart. Og slike bør bevares. Men hva med 72-åringer? Hvorfor skal de miste den? Det blir nemlig følgen av regjeringens forslag. Riktignok ligger det i forslaget som er lekket ut at regjeringen etter hvert vil vurdere å heve aldersgrensen til 75 år. Da spør vi: Hva da med 75-åringer som ønsker å fortsette?

Seniorsaken og hovedsammenslutningen Akademikerne jubler. Dette har de slåss for i mange år. I deres respektive rekker er det mange kompetente og etterspurte mennesker hvorav noen har passert 70 år. En del av disse har vært tvunget til å gå av mot sin vilje, selv om de har vært friske og arbeidsvillige. For andre har aldersgrensen bare markert overgangen til en annen tilknytning til arbeidslivet. Mange bedrifter gjør bruk av pensjonerte medarbeideres arbeidskraft, som konsulenter eller vikarer. Dersom det er enighet mellom partene, vil de over 70 år kunne fortsette uten å være en byrde.

Men i noen tilfeller vil bedriftens og arbeidstakerens vurdering av egnethet og arbeidsevne skille lag. Da kan en heving av aldersgrensen føre til et økt antall tvister og rettssaker. Og det er det NHO og LO helst vil slippe. Man vil unngå uverdige konflikter omkring avgangen fra arbeidslivet.

Det har i flere tiår vært bred enighet om dagens aldersgrense. I takt med at det blir flere eldre og relativt sett færre yngre har oppmerksomheten om seniorer og eldre arbeidstakere økt. Arbeidsminister Robert Eriksson understreker at man i framtida vil trenge flere eldre i arbeid og at det vil være plass til både eldre og yngre på arbeidsmarkedet. Det har han utvilsomt rett i. Men ensidig å heve aldersgrensen er å begynne i feil ende. Det vil dessuten være mest interessant for folk med høy kompetanse og kontroll over egen arbeidssituasjon. Det som har vist seg å virke er nye pensjonsordninger som stimulerer folk til å stå lenger i jobb. Dagens aldersgrense er høy nok. De fleksible pensjonsordningene skaper dessuten nye muligheter både for bedrifter og ansatte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling