Høstens mest populære mordgåte høres på radio

Krim-føljetongen «Serial» sprenger rekorder på iTunes.

DØMT: Adnan Syed (nederst til venstre) ble dømt for drapet på sin ekskjæreste, Hae Min Lee, i 1999. Nå er saken mot ham blitt gjenstand for verdens mest populære sending. Foto: Serial
DØMT: Adnan Syed (nederst til venstre) ble dømt for drapet på sin ekskjæreste, Hae Min Lee, i 1999. Nå er saken mot ham blitt gjenstand for verdens mest populære sending. Foto: Serial Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Den er seriehøstens kanskje største hit, og du kan høre på den på vei til jobben. Podcasten Serial har spredt seg som ild i tørt gress siden den ble lansert tidlig i oktober. Siden da har Apples iTunes-butikk registrert 5 millioner nedlastinger og strømminger.

Med det er Serial den raskest voksende podcasten i formatets historie, melder Apple og praten om at podcastformatet kan få sitt "endelige gjennombrudd", sin "gullalder" og/eller "nye vår" har fått seg en ny svingom.

Men mest av alt prater folk om selve drapssaken.   

- Noen lyver For Serial tar for seg mordet på high school-eleven Hae Min Lee i 1999. Hun ble funnet kvalt i Leakin Park i Baltimore. Etter hvert ble  hennes tidligere kjæreste Adnan Syed arrestert og dømt for drapet. Han soner en livstidsdom.

Det finnes en rekke helt relevante spørsmål å stille om saken mot Syed, som i stor grad ble basert på telefonlogger og vitnemålet fra Syeds pot-dealer, som skal ha hjulpet ham med å gjemme liket. Det er de spørsmålene journalist Sarah Koenig starter med i det hun begynner å tråkke opp sporene fra den 15 år gamle saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer