Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høstens nye humortrio på NRK

Regnværet øser ned i Maridalen i Oslo. Inn fra et jorde hopper Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen. NRKs nye humortrio er på vei. Snart til en TV-skjerm nær deg.

Johansen, Eia og Antonsen har nemlig planer om at det er latterkulene og ikke regnskurene som skal hagle når deres nye TV-serie på seks programmer kommer til høsten.

- Hvert program har en rammehistorie som vi spiller ulike sket-sjer ut fra. Det blir en del avsporinger, og det skal godt gjøres å følge hovedpersonen, mener Bård Tufte Johansen, som dermed mener den nye humorserien på NRK har få likhetstrekk med «Borettslaget».

Urnorsk

- Det blir egentlig ekstremt lite publikumsvennlig når vi ikke følger en slik hovedperson, mener ferskingen på laget, Atle Antonsen.

- Men resultatet er i ferd med å bli bra. Vi er litt Matrix på lydbildet, og skal med lite penger få det til å se dyrt ut.

Ideene til programmene begynte å svirre i november i fjor. Etter nyttår ble det skrivearbeid for alle pengene, og innspillingene til nye program startet uka før påske.

Nå går det slag i slag med opptak hver dag fram til slutten av juni.

Dagens innspilling er unnagjort. Gutta er i full gang med sketsjer til programmet som starter med at to personer finner en fjernkontroll som fører dem tilbake i tid. De gjenopplever ulike sider av norsk film, med dertilhørende klisjeer. «Urnorske» karakterer skal få seerne til å skratte.

Samme humor

- En av suksessene har nok vært at vi identifiserer oss med publikummet vårt. Vi ler av det samme som dem. Dessuten er det feil dersom noen tror at vi prøver å provosere seerne. Hadde vi ønsket det, kunne vi bare lagt inn et par incestsketsjer. Men det er altså ikke noe mål for oss, sier Eia.

Et av programmene følger en gravid kvinne på vei til ultralyd. Legene avslører noe feil med fosteret, og ønsker at hun skal ta abort. «En frelser i magen» kan bli sterk kost for gud og hvermann.

Om Atle Antonsens inntog i gruppa, sier Harald Eia:

- Det var tøft gjort av ham. Bård og jeg er som et gammelt par, der vår prat opptar all tida. Å komme mellom blir som en «gang-bang» med et gammel ektepar.

Søker Kristopher

- Vi sjekket CV-en hans og fant ut at han var OK for oss, fleiper Bård Tufte, før han modererer seg:

- Skulle vi fornye oss, måtte vi utvide slik at det ble flere personer enn oss to. Vi prøvde også Kristopher Schau, men han svarer ikke på e-post og har ikke mobiltelefon. Vi prøver igjen: Kan du være med på opptak 10. juni, Kristo-pher? spør Bård - via Dagbladet.

- Jeg må få komme med ros, bryter Harald Eia, for anledningen sminket som «Lena» fra «Døden på Oslo S», inn: Atle gjør en strålende jobb!

- Dere er ikke så verst dere heller. Faktisk er dere veldig hyggelige å jobbe sammen med, smiler Antonsen, som gleder seg til én spesiell ting i serien. Programmet der han spiller innvandrer som er plystrevirtous!

FRISKE HØSTFARGER: Harald Eia, Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen er på friketur i Maridalen. Til høsten braker det løs på NRK med ny humorserie. «Åpen Post» er lagt på is, men slett ikke skrinlagt med NRK-humoristene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media