Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hostet på direkten. Fikk sparken

Fox News' programleder får ikke komme tilbake på jobb, selv om hun har testet negativt på smitteprøve.

Fox News-programleder Heather Childers har fått sparken etter at hun kom syk på jobb under coronavirusets inntog i USA. Det skriver Fox News i en uttalelse til CNN.

Siden mars har Childers tatt til Twitter for å få komme tilbake til jobb, og til og med henvendt seg direkte til USAs president Donald Trump, men uten hell.

CNN skriver at Childers' oppsigelse er et eksempel på hvordan Fox News forsøker å tilpasse seg pandemien.

KOM MED BESKYLDNINGER: USAs president Donald Trump kom med flere ubegrunnede og høyst spekulative beskyldninger mot tidligere visepresident Joe Biden under et intervju med Fox News søndag. Video: AP / Fox News Vis mer

Hostet og nøs på skjermen

Childers ledet morgenprogrammet «Fox & Friends First». Den 18. mars var hun merkbart syk både av og på kameraet, noe som forårsaket bekymring blant de ansatte, opplyser kilder til CNN.

- Jeg følte meg ikke syk da jeg kom på jobb, og jeg dro rett til legen etter at jeg hadde hostet og nyst under sending, skriver Childers på Twitter.

Den 6. april skrev Childers også at hun hadde tatt coronatesten to ganger og fått negativt resultat begge gangene.

- Kjære Donald Trump, kan jeg vær så snill å få komme tilbake på jobb, skrev Childers på Twitter i april.

Kritisk dekning

Til tross for negative resultater fikk ikke Childers komme tilbake på jobb. Fox News har den siste tiden beveget seg i en mer kritisk dekning av Donald Trumps håndtering av pandemien.

Programmet som Childers ledet tok ofte Trumps side av saken, og ble beskylt for å minimere coronaviruset.

USA er et av landene som er hardest rammet av viruset, og presidenten får mye kritikk for håndteringen av pandemien. Nå er han på full kollisjonskurs med sine egne om den neste krisepakka for å redde USA ut av coronapandemien, melder flere medier, deriblant CNN og Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!