Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hostet seg til millioner

Charles Ingram vant 1,6 millioner kroner fordi venner blant tv-publikummet hostet på rett sted.

Den britiske majoren Charles Ingram (39) klarte det som mange nordmenn drømmer om: Han gikk helt til topps i programmet 'Vil du bli millionær?'. I Storbritannia er premien til den dyktige vinneren på hele 1 million pund, eller drye 11,6 millioner norske kroner.

Men ganske raskt kom mistanken om at Ingrams vei til seieren ikke var redelig. Tv-selskapet og andre deltakere mistenkte ham for å ha hatt en medsammensvoren i salen. Når Ingram ikke kunne svare på spørsmålene han fikk, leste han opp de fire alternativene. Når han leste riktig alternativ, hostet kameraten hans i salen for å bekrefte riktig svar.

Ingram rakk ikke å motta pengene før beskyldningene kom om uærlig spill. I dag ble han funnet skyldig i å ha jukset seg til gigantprisen. Også Ingrams kone Diana ble dømt. Ekteparet må betale 30 000 pund (350 000 kroner) i bot og 10 000 pund (116 000 kroner) i omkostninger. I tillegg har begge fått fengselsstraff.

Deltok selv

Mannen som skal ha hjulpet Ingram, er høyskolelektor Tecwen Whittock (53). Whittock var ikke til stede i de første programmene da Ingram klarte å nå 4000 pund. I løpet av disse opptakene brukte Ingram også to av hjelpemidlene sine. Da det tredje programmet ble innspilt, var Tecwen Whittock blant dem som ønsket å delta.

Whittock informerte tv-teamet om at han slet med hoste, men fikk beskjed om at det ikke var noe problem. Whittock hostet 19 ganger i løpet av opptaket.

Gang på gang hostet Whittock når Ingram var i ferd med å avgi feil svar. Ingram ombestemte seg like mange ganger:

- Han trodde at A1 hadde gitt ut albumet Born to do it i 2000, men ombestemte seg og valgte Craig David i stedet. Svaret var rett.

- Han mente at baron Haussmann hadde planlagt byen Berlin, men ombestemte seg og gikk for alternativet Paris. Svaret var rett.

Og slik holdt han på.

Tvilte seg til en million

Ingram valgte også å tvile seg til svaret på én million pund-spørsmålet om hva man kaller et 1-tall med hundre nuller bak: Nanomol, gigabit, megatron eller googol. Ingram leste opp alle alternativene. På opptak fra studio høres nok en gang tydelige host når han leser det riktige svaret, nemlig en googol. Programlederen advarte mot å tape en halv million hvis han var i tvil, men den spesielle deltakeren ville ta sjansen og valgte googol.

Dermed var millionen hans.

Ingram nekter fremdeles straffskyld.

HOST: Charles Ingram er kjent skyldig i juks.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media