Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Høstmorro

Åsleik Engmark (35) er kveldens konferansier på Christian Kvart der munter oppstandelse skal vekke folk fra høstmørket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva er det med stand-up som tiltrekker så mange mennesker?

- Stand-up er en uformell underholdningsform som det er lett for folk å gå på. I forhold til å gå i operaen, for eksempel. Vårt publikum er ei ny gruppe mennesker som søker caféliv og lettere underholdning i mindre formelle omgivelser.

- Kan du røpe noen temaer som skal more folk i kveld?

- Vi har flere aktuelle temaer. Norges eneste terrorist kommer til oss, komikeren Zahid Ali. Fra han og fra de andre kan man forvente noe fra terrorkrigen både fra New York og fra Afghanistan. Det kommer helt sikkert noe om muslimer også, både for og imot. Narkotika i barneskolen er et annet hett tema som har vært i mediene i det siste. Og mye mer, selvfølgelig.

- Hvem har du på scenen i kveld?

- En rekke framtredende komikere kommer, Jon Schau, Christer Torjussen, Lisa Tønne og Zahid Ali står på listen. Jeg kan love en fin kveld.

- Hvordan går det med rekrutteringen til miljøet?

- Jeg får si det på denne måten: «mange er kallet, men få er utvalgt.» Det er kommer seg, det gjør det. Vi har mange som vil prøve seg. Men det er som i idrettens verden, det er idrettspresentasjoner vi ser etter. Ikke bare talent, men noe mer. Og mange har fått erfare at det er en ensom jobb å være standupkomiker.

- Hva er humor for deg?

- Mye. Det er vanskelig å si hva, men jeg liker humor godt og har også drevet med det siden jeg var 16 år. Det strekker seg fra en lang fartsrekke som skuespiller, i tolv år faktisk. Jeg har også vært innom Lompelandslaget, men fra 1994 har det vært stand-up som fristet mest.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!