Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hot og godt

Til slutt ble Red Hot Chili Peppers-konserten det vi håpet på: En heksgryte av rå, sexy rytmer og funky rockdriv.

KONSERT: For det tok tid og og en posjon tilgivelse. For i halvparten av konserten, det vi si den første timen, var det mye som ikke stemte. Det ble mange watt, mye svette og det fysiske aktivitetsnivået i bandet var større enn det musikalske.

Men så gradvis ble både lyden bedre og bandet mer tent. Det virket som om autopiloten ble røsket ut, og bandet fant tonen og samspillet. Til tider ble det rett og slett blood, sugar, sex, magic.

Publikum i ekstase

Den to timer lange konserten åpnet med «By The Way» - tittelkuttet fra siste plate. Allerede da var publikum nær ekstase. Til tross for at bandet ikke fortjente det, ga publikum sin betingelsesløse støtte fra første til siste låt.

Sanger Anthony Kiedis vrengte etterhvert av seg genseren og gikk snerrende løs på publikum som en rock'rap-mitraliøse.

Han spytter ut ordene til et funky, hardt og sexy komp. Fyrbøteren i bandet er trommis Chad Smith, som ruller ut en rød løper som de andre kan danse og lekse seg på.

Den som leker mest, og minst kritisk, er gitarist John Frusciante. I deler av konserten står han ikke fram som den gitaristen som han egentlig er, med særpreg, vidd og kompromissløs råskap. Han serverte for mange gitarklisjeer og uinteressante strengeløp.

Høydepunkter i kø

Og det på bekostning av Flea, som godt kunne vært enda mer tilstede i lydbildet. Han er en av rockhistoriens mest markante bassister - og den første jeg ser komme gående inn på scenen på henda.

Men dette var nok malurt i pepperbøssa. For bandet fulgte opp publikumsresponsen og satset etterhvert mer på musikk en aerobic.

Introen til «Right On Time» var «London Calling», og dermed en hyllest til Clash-sjef Joe Strummer (rip). «I Could Have Lied» var et av høydepunktene mot slutten. Da Red Hot Chili Peppers avsluttet med «Give It Away» var alt tilgitt. Denne låta oppsummere hele bandets idé - heftig metalfunky rock øs/mininalisme.

Men gutta ville mer, og vi tok lykkelige imot «Under The Bridge», historien om bandets narkohelvete. Det er et under at de har overlevd.

I MÅL TIL SLUTT: Det begynte ikke så bra, men Red Hot Chili Peppers-konserten i går kveld ble til slutt et heftig møte med et av verdens tøffeste metalfunk-band. Her ser vi bassist Flea (t.v) og gitarist John Frusciante i heftig samspill.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling