UTSATT: Da TV 2 i går kveld utsatte såpeserien «Hotel Cæsar» på grunn av gisselsituasjonen i Algerie ble det bråk. Her Kenneth Åkerland Berg, Rudy Claes, Anette Hoff, Nils Vogt, Kim Kolstad og Kim-Daniel Sannes, som er blant skuespillerne i den pågående sesongen. Serien har et gjennosnittlig seertall på rundt 300 000. Foto: TV 2
UTSATT: Da TV 2 i går kveld utsatte såpeserien «Hotel Cæsar» på grunn av gisselsituasjonen i Algerie ble det bråk. Her Kenneth Åkerland Berg, Rudy Claes, Anette Hoff, Nils Vogt, Kim Kolstad og Kim-Daniel Sannes, som er blant skuespillerne i den pågående sesongen. Serien har et gjennosnittlig seertall på rundt 300 000. Foto: TV 2Vis mer

«Hotel Cæsar»-fansen gikk av skaftet da TV 2 prioriterte Algerie-krisen

Telefonstorm og Facebook-opprør mot TV 2 i går.

(Dagbladet): TV 2 mottok mange reaksjoner da de i går flyttet de populære TV-seriene «Hotel Cæsar» og «Criminal Minds» for å gi plass til nyhetsdekning av gisselsituasjonen i Algerie, med en ekstremt dramatisk og uavklart situasjon for mange norske Statoil-ansatte.

Ifølge TV 2-kjendis Davy Wathne på Twitter ble kanalens sentralbord nedringt og blokkert av seere som ville skjelle ut TV 2.

Og på «Hotel Cæsar»s offisielle Facebook-side haglet det med sinte meldinger etter at TV 2 annonserte at kveldens episode ble utsatt noen timer:

• «Kjenner jeg er heit i toppen. Ingen hadde gått glipp av noe viktig på nyhetene den halve timen det hadde tatt å sende programmet»

• «De som ikke har Nyhetskanalen kan sette på NRK, det går akkurat det samme der. Og begynn å send nyhetene på Nyhetskanalen, det er der de skal være»

• «Jeg synes de som vil følge med på gissel-dramaet kan lese om det på internett, så kan TV-en gå som normalt»

• «Hvorfor må alle følge med på dette? Skal vi andre som ikke er venner eller familie slutte å leve fordi 30 prosent av folket er familie og har det tøft»

• «Krig eller ikke krig, «Hotel Cæsar» er enestående og skal bli sendt til valig tid»

var blant meldingene som ble lagt ut på facebookveggen i går.

Andre «Hotel Cæsar»-seere forsvarte TV 2 og noen meldinger hadde så sterke mishagsytringer at det er vanskelig å se på dem som annet enn satire:

• «Det som skjer i utlandet har vi ikke noe med! For det er ikke oss det er snakk om, det er ikke oss det går ut over!»

Måtte roe gemyttene Etter en stund måtte seriens showrunner Arne Berggren selv logge seg på for å roe gemyttene, be om forståelse for at TV 2 prioriterer alvorlige nyheter og be at «vi må sende noen tanker til dem som rammes av drama i den virkelighe verden».

- Vi har den mest dedikerte TV-seriefansen i Norge. De lever livet sitt for «Hotel Cæsar». Noen ganger trenger de en påminnelse om at det skjer viktigere ting i verden, kommenterer Berggren til Dagbladet.

- Reaksjonene kom ikke bare på Facebook, det spredde seg på Twitter og kom også mange tekstmeldinger. Jeg tenkte jeg fikk være den som gikk ut og sa fra, sier Berggren, som er glad for kontakten med såpeseriens mest hengivne seere, men ambivalent overfor reaksjoner som de som kom i går.

Ikke overrasket - Møtet med fansen er den fantastiske delen av denne jobben. Men jeg kan ikke bli glad av dette, sier han.

TV2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl sier det hadde vært feil å sende underholdningsprogrammer på dette tidspunktet i går, midt i en svært dramatisk situasjon for nordmenn og norske interesser i Algerie. Ifølge ham kom likevel ikke tilbakemeldingene som noen overraskelse.

- Vi var klar over at dette ville skape reaksjoner hos enkelte av våre seere, noe vi opplevde både på TV2.no, via våre facebook-sider og via mange telefoner til TV2 sitt sentralbord. Vi ber likevel seerne om forståelse for at dette var en vanskelig beslutning, og noe vi gjør veldig sjeldent, sier Dahl til Dagbladet.

Kanalen fjernet også «Ettermiddagen» til fordel for ekstra nyhetssendinger, men senere på kvelden i går gikk «Villdyrlegen» og «Dag» som normalt mens NRK hadde nyhetsdekning av det som skjedde i Algerie.

PÅMINNELSE: Seriens showrunner Arne Berggren ba i går «Hotel Cæsar»-seerne om å sende noen tanker til de som rammes av drama i den virkelige verden. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
PÅMINNELSE: Seriens showrunner Arne Berggren ba i går «Hotel Cæsar»-seerne om å sende noen tanker til de som rammes av drama i den virkelige verden. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer