Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hotel Cæsar» forsvinner fra lineær tv

- Dette er ingen nedskalering.

FLYTTES TIL NETT: I framtida må «Hotel Cæsar»-seerne nøye seg med å følge familien Anker-Hansen fra TV 2 Sumo. Foto: TV 2
FLYTTES TIL NETT: I framtida må «Hotel Cæsar»-seerne nøye seg med å følge familien Anker-Hansen fra TV 2 Sumo. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): I snart 18 år har seerne fulgt Norges lengstlevende såpeserie, «Hotel Cæsar», fra TV 2s hovedkanal.

Det blir det slutt på. Fra 2017 vil dramaserien bare være tilgjengelig hos kanalens strømmetjeneste, TV 2 Sumo.

Endrende seervaner og økt satsning på eksklusivt innhold på nett-tv er årsaken til avgjørelsen, opplyser kanalen i en pressemelding.

- Dette er ingen nedskalering av Cæsar, konsumering av tv-drama er i forandring og TV 2 tilpasser seg deretter. Jeg synes det er utrolig bra at det nettopp er Cæsar man gjør denne transformeringen med, sier dramasjef i TV 2 Christopher Haug, i pressemeldinga.

Til Dagbladet forteller Haug at dramaprogrammet fortsatt betyr mye for TV 2s identitet, og at trofaste «Cæsar»-fans kan ta det helt med ro.

- Selv om vi flytter programmet, er det på ingen måte starten på slutten. Vi ser at tv-mønsteret har endret seg, og at seertallene har sunket på lineær tv.

- «Hotel Cæsar» har forsatt flere 100 000 seere, og flere av dem har allerede flyttet over til Sumo. Vi ser på dette som en videreføring - noe nytt og innovativt. Jeg håper de lineære seerne følger med over til Sumo, sier Haug.

«Hotel Cæsar» startet opp på TV 2 høsten 1998, og har siden den gang opparbeidet seg en solid fanskare - serien har til og med en egen fanklubb og Wikipedia-katalog.

Siste lineære episode av «Hotel Cæsar» sendes før jul.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram