Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hotel Oslo

Hotel Oslo fins i virkeligheten - ikke som fiksjon på NRK 1 på søndager - men som cd. Signert Timbersound.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navnet skjuler to av Pop-Norges mest vellykkede menn; Magne Furuholmen fra a-ha og Kjetil Bjerkestrand som en av de mest brukte bakmenn. Med «Hotel Oslo» inviterer de til lydlandskaper som vanligvis ligger langt utenfor det de er kjent for.

Filmmusikken til tv-serien med samme navn står helt på egne bein. Den består delvis av vakre og kjølige melodier med skakk og skjør vokal fra Fläskkvartettens Freddie Wadling og Anneli Drecker. Albumet er også sterkt instrumentalbasert med ambient-tekno og mer introverte samtidskolasjer der piano, cello og fiolin smelter sammen med elgitarer og elbass og trommer. Noe gir meg assosiasjoner til hedersmennene Tom Waits og Daniel Lanois.

Spesialkomponert filmmusikk, lydkulisser og stemningsbilder kan lett bli sært og lite publikumsvennlig. Men Timbersound, med sin kommersielle ballast, balanserer fint mellom det lettkjøpte og umulige solgte. Selv om musikken også tenderer mot elektronisk pling-plong, forsvinner den aldri inn i det sære nordheimske univers.

Ledelsen i «Hotel Oslo» inviterer til fri benyttelse av cd-ens «14 rom». La det lette øret ligge og ta med ditt åpne sinn. Og lytt - igjen og igjen ...

Hele Norges coronakart