«Hotell Cæsar»-mekling utsatt

Ved streik blir hele staben permittert.

RISIKERER INNSPILLINGSSTOPP: Norsk Filmforbund, som representerer «Hotel Cæsar»-staben, har fått utsatt frist for å komme til enighet med produksjonsselskapet Metronome Spartacus. På bildet er «Hotel Cæsar»-skuespillerne Kim Danel Sannes, Marita Traaen og Marte Sæteren. Foto: Lars Myhren Holand
RISIKERER INNSPILLINGSSTOPP: Norsk Filmforbund, som representerer «Hotel Cæsar»-staben, har fått utsatt frist for å komme til enighet med produksjonsselskapet Metronome Spartacus. På bildet er «Hotel Cæsar»-skuespillerne Kim Danel Sannes, Marita Traaen og Marte Sæteren. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

(Dagbladet): Norsk Filmforbund, som representerer innspillingsstaben på «Hotell Cæsar», var fra fredag til mandag i forhandlinger med produksjonsselskapet Metronome Spartacus.

Da meklingsfristen ble nådd ved midnatt mandag, hadde de fortsatt ikke kommet til en løsning. Men grunnet positiv utvikling i meklingen, er fristen blitt utsatt.

- Vi skal tilbake til Riksmekleren tirsdag 15. mai. Bakgrunnen er at vi hadde en positiv utvikling i meklingen da vi nærmet oss midnatt på mandag, sier Filmforbundets leder Sverre Pedersen til Dagbladet.

Årsaken til at partene ikke kan møtes før tirsdag er at det er stor pågang hos Riksmekleren.

- Krever lønnsøkning Avstanden mellom partene ble i forrige uke beskrevet som «i utgangspunktet stor».

Hovedkravene for «Hotell Cæsar»-staben er en tariffavtale, og en lønnsøkning som gjør at staben nærmer seg snittet i bransjen for øvrig.

Ifølge Norsk Filmforbund ligger «Hotell Cæsar»-stabens lønn i snitt 25 prosent under snittlønn i bransjen.

Taushetsplikt Nå har altså Filmforbundet tro på at partene vil komme til en løsning på tirsdag, der fristen er ved midnatt, men vil ikke gå i detalj på hvordan utviklingen har vært.

- Vi har taushetsplikt om det som foregår i meklingsrommet, sier Pedersen.

Dersom de likevel ikke blir enige på tirsdag, vil «Hotell Cæsar»-staben bli tatt ut i streik.

- Metronome Spartacus har meddelt at hvis det blir streik, så vil alle i staben bli permittert med øyeblikkelig virkning, forteller Pedersen.

Lederen for forhandlingsdelegasjonen til Metronome Spartacus, Lasse Hallberg, ønsker ikke å kommentere den pågående meklingen.

 

TROR PÅ LØSNING: 'Sverre Pedersen, forbundsleder i Norsk Filforbund. Foto: Anders Grønneberg
TROR PÅ LØSNING: 'Sverre Pedersen, forbundsleder i Norsk Filforbund. Foto: Anders Grønneberg Vis mer