Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hotelldirektørens siste stikk

Espen Thoresen og Kristopher Schau kjedet seg i Bodø, og demonterte rommet på hotellet Central. Da de sjekket inn på Grand Hotell i samme by forrige helg tok betjeningen siste stikk: Rølpeguttas rom sto ferdig demontert...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tenkte å gi faen og bare legge oss ned på madrassene og late som ingenting. Men så hadde de kobla ut strømmen, så tv-en virka ikke. Da måtte vi labbe ned og be om nåde, flirer Espen Thoresen overfor Nordlands Framtid.

Thoresen og Schau opptrådte på Rock Kafé i Bodø Sentrum sist fredag, og skulle bo på Grand Hotell. Etter et tidligere Bodø-opphold er de bannlyst fra hotellet Central, etter å ha demontert hotellrommet ned til hver minste lille skrue. Saken raste i de fleste medier, og hotelledelsen sendte regning til NRK. Demonteringen ble i kjent stil filmet og vist på tv.

Gutta som er kjent fra radio og tv med programmene XL, XLTV, TVTV, Mandagsklubben, Herreavdelingen og Karate var etter episoden opptatt av å framheve at de ikke er hotell-trashere, men romforskere. Ingen ting ble ødelagt. Derimot ble alle møblene på rommet demontert. Da de hadde sjekket ut, fant betjeningen delene sortert og merket. Skruene var pakket i små plastposer, som var merket med hvor de hørte hjemme.

I helga fikk Thoresen og Schau smake sin egen medidsin.

Hilsen fra hotelldirektøren

- Først var jeg ikke helt med på denne spøken, men lot meg overtale, sier hotellsjef Unni Olsen på Grand til lokalavisa.

Hotellpersonalet skrudde ned alt inventar på to hotellrom.

- Vi fjernet beina på sengene, skrudde ned lamper, og dusjhoder. Rev rett og slett ned alt på rommene, humrer Olsen.

Og gjestene synes det var helt greit...

- Helt ok for oss å få et takk for sist, sier Thoresen. Både han og Schau har blitt minnet på den gamle hotellspøken i Bodø jevnt og trutt.

- En gang i Bergen hadde også hotellet demontert rommet, og montert det sammen igjen, med alt opp ned.

Heldigvis for gjestene hade Grand to ekstra - intakte - rom klare.

- Vi hadde plutselig fire rom, og tenkte på om vi skulle gå ut og invitere byens uteliggere inn til de tomme rommene. Minibaren var nemlig intakt. Men vi besinnet oss, humrer Thoresen. Og bedyrer at både han og Schau er sluttet med å demontere hotellrom.

- Vi er ingen hotellknusere. Det var romforskning vi drev med den gang, og vi har fått de forskningsresultatene vi var ute etter. En forsker går aldri i samme sporet to ganger. Vi har egnet oss til andre oppgaver nå, sier Thoresen.

GJØGLER: Duoen Espen Thoresen (bildet) og Kristopher Schau er kjent for sine mange stunts.