KLASSISK STIL: Harpefoss hotell ble oppført under jernbaneutbyggingen på slutten av 1800-tallet, og var mellomstasjon for turister som skulle videre til fjells. Hotellet har vært ute av drift siden 1930-tallet, men er nå revitalisert som et senter for samtidskunst og -kultur midt i tradisjonsrike Gudbrandsdalen. Foto: Harpefoss hotell
KLASSISK STIL: Harpefoss hotell ble oppført under jernbaneutbyggingen på slutten av 1800-tallet, og var mellomstasjon for turister som skulle videre til fjells. Hotellet har vært ute av drift siden 1930-tallet, men er nå revitalisert som et senter for samtidskunst og -kultur midt i tradisjonsrike Gudbrandsdalen. Foto: Harpefoss hotellVis mer

Hotellkultur

Det siste gjenværende turisthotellet fra jernbaneutbyggingens tid i Gudbrandsdalen ble kjøpt på billigsalg av to kunstnere. Dermed ble Harpefoss hotell et mini-kultursenter ved Lågen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hva gjør man som ung trebarns kunstnerfamilie etter noen år i Berlin, når den planlagte reetableringen i moderlandet synes utenfor rekkevidde for kulturarbeider-budsjettet? Fire rom og kjøkken på Grünerløkka er utelukket. Men hva med fem mål tomt, inkludert et treetasjes klassisk turisthotell i sveitserstil og egen canyon, midt i vakre og tradisjonsrike Gudbrandsdalen?

Ikke vet jeg om det går under begrepet «kulturelt entreprenørskap», men dette er i alle fall hva Anna Sigmond Gudmundsdottir og Eivind Slettemeås gjorde: Etter noe tids leting på finn.no slo paret til på gamle Harpefoss hotell - forslitt og forlatt, men til en pris som gjorde en noe mer eventyrlig hjemkomst mulig.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn