Househappening

En av Housens gründere gjester Head On i Oslo. Men som sjangeren tilsier, er Kid Bachelor ikke eldre enn at han fremdeles kan spinne skiver.

Kid Batchelor spilte House og Garage på et tidspunkt da de fleste forbandt begrepene med fire vegger og et tak. Han begynte å spinne vinylen på midten av 80-tallet, og blir sett på som en av grunnleggerne av de to musikksjangrene.

Sammen med skolekameratem Jazzie B, senere vokalist og låtskriver i Soul II Soul, spilte han groovy funk og soul på Londons klubbscener.

I slutten av 80-årene dannet han Bang the Party sammen med Keith Franklin, og ble en av de første britiske dance-artister som ble spilt på amerikanske dansegulv. Bang the Party sto også bak grytidlige acid-house spor, som Jacque\'s Theme og Release your body. En annen tidlig klubbklassiker var Bang Bang You\'re Mine, som havnet på britiske lister, og ga liv til duoens eneste skive Back to Prison(1990).

Senere har han vært involvert i utviklingen av tv-serien Culturebomb, og spilt på klubben Fabric i London. Og nå kan du altså oppleve en bit av musikkhistorien på Head On i Oslo.