ELEKTRONISK: Frankie Knuckles var med på å skape housemusikken da han brukte trommemaskin til å lage overganger mellom låtene på Chicago-klubben The Warehouse. Foto: SCANPIX
ELEKTRONISK: Frankie Knuckles var med på å skape housemusikken da han brukte trommemaskin til å lage overganger mellom låtene på Chicago-klubben The Warehouse. Foto: SCANPIXVis mer

Housemusikkens far døde brått

Nå hylles Frankie Knuckles av en hel musikkverden.

(Dagbladet): Sjansen er kanskje ikke stor for at navnet sier deg noe. Men du har garantert hørt Frankie Knuckles' påvirkning på popmusikken flere ganger enn du har oversikt over.

Som DJ i Chicago på 70-tallet var Knuckles blant dem som var med på å utvikle housemusikken, som danner grunnlaget for det meste og beste av den elektroniske dansemusikken som har kommet ut siden.

På 80- og 90-tallet jobbet han blant annet med å remikse hits av artister som Michael Jackson, Whitney Houston, Mary J Blige, Janet Jackson, Pet Shop Boys, Diana Ross og Toni Braxton, og mottok i 1997 en Grammy som beste remikser, skriver BBC News.

Det var hans mangeårige forretningspartner som i dag bekreftet overfor Chicago Times at 59-åringen døde brått i sitt hjem. Dødsårsaken er ikke kjent.

Så sent som lørdag var Knuckles i full vigør bak platespillerne på Ministry of Sound i London.

The Roots-trommis Questlove er blant dem som i dag har uttrykt respekt overfor den avdøde housepioneren.

- Frankie Knuckles var DJ'en alle DJ'er ønsker å bli, twitret han.