Høvdingen tar farvel

ÅS (Dagbladet): I kveld vedtar kommunestyret i Ås at Terje Kristiansen ikke lenger skal drive kinoen på stedet. Bygda håper nå på ro og orden i kinodriften - men inn kommer Wam og Vennerød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tretti stormfulle år med Kristiansen som høvding over filmtilbudet i Ås er slutt. Ordfører Johan Alnes vil oppnå ro og orden ved å bevilge en halv million til opppussing av kinoen. For så å la Wam og Vennerød, de eneste i norsk filmbransje med like sterkt rykte som Kristiansen, overta ansvaret for den.

Wam og Vennerød eier selskapet Parkteatret AS, som driver kino i Moss og Horten, og har satt oppussing som en betingelse for å drive Ås kino uten støtte fra kommunen.

Omstridt

Dette har Kristiansen nå drevet lobbyvirksomhet for i Ås, for slik redder han sitt eget ettermæle: kinoen blir ikke nedlagt på grunn av hans eget vanstyre.

Terje Kristiansen har vært en omstridt person i Ås siden har startet sin karriere som kultursekretær - med ansvar for kinoen - for tretti år siden. Hans farvel med kommunen er også omstridt, han har nemlig kommet i en innbitt konflikt med rådmann Brynhild Hovde.

Hovde mener kommunen har sagt opp avtalen Kristiansen har om drift av kinoen. Kristiansen mener oppsigelsen bare gjelder kommunens driftsstøtte på 350000 kroner i året, men at han fortsatt har retten til å vise film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer