MER FESTIVALMORO: Hovefestivalen planlegger sommeren som vanlig. I England har imidlertid Hove-eieren måttet avlyse en av de mindre festivalene.  FOTO: EIRIK HELLAND URKE
MER FESTIVALMORO: Hovefestivalen planlegger sommeren som vanlig. I England har imidlertid Hove-eieren måttet avlyse en av de mindre festivalene. FOTO: EIRIK HELLAND URKEVis mer

Hove-eier avlyser festival

Skylder på finanskrisa.

(Dagbladet.no): Britiske Festival Republic eier en rekke festivaler - blant dem Reading, Leeds og norske Hove.

Nå har imidlertid direktør Melvin Benn én forpliktelse mindre i sommer. Han har nemlig måttet avlyse festivalen Heavenly Planet, som skulle ha vært arrangert mellom 10. og 12. juli.

Manglende inntekter oppgis som én av årsakene.

- Vi synes det er veldig synd å ta denne beslutningen. Den stadig verre økonomiske krisa og omstendigheter utenfor vår kontroll har vært viktige faktorer, sier Benn til lokalavisa Reading Evening Post.

Benn & co. hadde håpet på 15 000 publikummere til festivalen, som skulle satse på world music og en tydelig miljøprofil. Det skotske indiekollektivet tilknyttet Fife, The Wonderstuff og Royal Drummers of Burundi var blant de bekreftede navnene på årets plakat.

Arrangørene har måttet tåle noe kritikk fra lokalpolitikerne i ettertid. Tory-politiker Cllr Andrew Cumpsty sier til lokalavisa at han mener markedsføringen har vært for dårlig.

- Måten vi har tilnærmet oss dette på har ikke vært den beste. I og med at dette er en helt ny festival, har ikke mengden annonsering vært nok, sier Cumpsty.

Hove fortsetter imidlertid planleggingen til årets festival med uforminsket styrke.

Senest i dag ble et nytt navn bekreftet - den franske elektroartisten Yuksek. Konkurrent Quart har på sin side offentliggjort at Black Eyed Peas spiller på festivalen i sommer.