Hove er Europas beste festival

Hove til topps i to britiske kåringer.

SØRLANDSIDYLL: Festivalen tror de idylliske omgivelsene har mye av skylda for hederen. Foto: LARS EIVIND BONES
SØRLANDSIDYLL: Festivalen tror de idylliske omgivelsene har mye av skylda for hederen. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I løpet av to uker har Hovefestivalen havnet på toppen av to festivalkåringer gjort av britiske avisgiganter. På fredag offentliggjorde The Daily Telegraph sin «10 of the best in Europe»-liste, hvor Hovefestivalen troner øverst.

Førsteplassen kommer uka etter avisa The Times kåret festivalen på Tromøya til Europas fjerde beste.

- Vi er hoppende glade. Og overrasket.  Dette betyr at Hove betraktes av mange som en viktig festival i Europa, sier Hoves pressetalsmann Gaute Drevdal. Skiller seg utRoskildefestivalen i Danmark endte på andre plass i The Daily Telegraphs? kåring, og var ikke en gang med i The Times sin «The UK & Europe?s 25 best summer festivals». Drevdal tror årsaken til Hoves høye plassering kommer av Sørlandets idylliske omgivelser. - Festivalen skiller seg ut med sin unike beliggenhet. Samtidig kan programmet matche store festivaler som Benicassim og Hultsfred — de har headlinere vi har som andre-linere. I tillegg har vi vært flinke til å invitere britisk presse de første årene, som har reist hjem med en følelse av å ha vært med på en fin festival. Hovefestivalen avvikles for fjerde gang i år, og går av stabelen 29. juni til 2. juli. Siste bekreftede artist er plateaktuelle Lars Vaular. Andre navn på plakaten er blant annet Muse, Arcade Fire og Them Crooked Vultures.  Utsatt feiringI 2008 ble Hove begjært konkurs med en samlet gjeld på 17 millioner kroner, hvor festivalens tidligere leder og tidligere økonomiansvarlig er tiltalt for grovt økonomisk utroskap. Nå håper Drevdal på positive ringvirkninger av de britiske kåringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer