SØRLANDSIDYLL: Festivalen tror de idylliske omgivelsene har mye av skylda for hederen. Foto: LARS EIVIND BONES
SØRLANDSIDYLL: Festivalen tror de idylliske omgivelsene har mye av skylda for hederen. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Hove er Europas beste festival

Hove til topps i to britiske kåringer.

||| (Dagbladet.no): I løpet av to uker har Hovefestivalen havnet på toppen av to festivalkåringer gjort av britiske avisgiganter. På fredag offentliggjorde The Daily Telegraph sin «10 of the best in Europe»-liste, hvor Hovefestivalen troner øverst.

Førsteplassen kommer uka etter avisa The Times kåret festivalen på Tromøya til Europas fjerde beste.

- Vi er hoppende glade. Og overrasket.  Dette betyr at Hove betraktes av mange som en viktig festival i Europa, sier Hoves pressetalsmann Gaute Drevdal.
 
Skiller seg ut
Roskildefestivalen i Danmark endte på andre plass i The Daily Telegraphs? kåring, og var ikke en gang med i The Times sin «The UK & Europe?s 25 best summer festivals». Drevdal tror årsaken til Hoves høye plassering kommer av Sørlandets idylliske omgivelser.
 
- Festivalen skiller seg ut med sin unike beliggenhet. Samtidig kan programmet matche store festivaler som Benicassim og Hultsfred — de har headlinere vi har som andre-linere. I tillegg har vi vært flinke til å invitere britisk presse de første årene, som har reist hjem med en følelse av å ha vært med på en fin festival.
 
Hovefestivalen avvikles for fjerde gang i år, og går av stabelen 29. juni til 2. juli. Siste bekreftede artist er plateaktuelle Lars Vaular. Andre navn på plakaten er blant annet Muse, Arcade Fire og Them Crooked Vultures.
 
Utsatt feiring
I 2008 ble Hove begjært konkurs med en samlet gjeld på 17 millioner kroner, hvor festivalens tidligere leder og tidligere økonomiansvarlig er tiltalt for grovt økonomisk utroskap. Nå håper Drevdal på positive ringvirkninger av de britiske kåringene.

- Dette kan ha positiv effekt når vi skal booke artister i framtida. Mange vil jo leke med de mest populære i barnehagen. Men det betyr først og fremst at vi som lager festival og publikum kan glede oss enda litt mer.

POPULÆR: Særlig blant de litt yngre festivalgjengerne er Hove ekstremt populær. Foto: LARS EIVIND BONES
POPULÆR: Særlig blant de litt yngre festivalgjengerne er Hove ekstremt populær. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

- Blir det feiring?

- Vi utsetter den til torsdag, da skal vi slippe ny plakat i mange av landets byer. Vi er superfornøyde, og slike utmerkelser gjør det verdt å lage festival, sier Drevdal.

EN GLAD GUTT: Hoves pressesjef Gaute Drevdal. Foto: SIGURD FANDANGO
EN GLAD GUTT: Hoves pressesjef Gaute Drevdal. Foto: SIGURD FANDANGO Vis mer