Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hove-etterforskningen blir langvarig

Politiet blir ikke ferdige før jul.

AVHØRT AV POLITIET: Tidligere styreleder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, er en av flere personer som er blitt avhørt av Agder-politiet. Toffen Gunnufsen (t.h.) skal ikke ha blitt avhørt sålangt. Foto: Scanpix
AVHØRT AV POLITIET: Tidligere styreleder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, er en av flere personer som er blitt avhørt av Agder-politiet. Toffen Gunnufsen (t.h.) skal ikke ha blitt avhørt sålangt. Foto: Scanpix Vis mer

||| Hovefestivalen 2010 har sluppet sine første artister. Men fortidas spøkelser blir ikke den nye eieren, Melvin Benn, kvitt.

Rundt 17 millioner kroner i gjeld var status etter Hovefestivalen 2008. Konkursen førte til at politiet i juni i år ble bedt om å etterforske flere mulig straffbare forhold.

Dagbladet får opplyst at en rekke personer nå er avhørt i saken, deriblant den tidligere Hove-sjefen og styreleder Morten Sandberg.

Langt fra slutt
- Etterforskningen er langt fra slutt, sier etterforsker Gjert Erik Karlsen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han regner med at politiet vil holde på et godt stykke inn i 2010.

Revisorrapporten etter konkursen pekte på flere mulige straffbare forhold. Ifølge rapporten drev det gamle Hove-styret videre på tross av en reell negativ egenkapital, drev festivalen på kreditorers regning og brøt regler i aksjeloven og artistskatteloven,

Foreløpig vil ikke politiet si mye om hva etterforskningen har resultert i.

- Vi har fått mer informasjon, og fått utdypet hva vi etterforsker, men vi har ennå ikke vurdert om det er grunnlag for siktelse, sier etterforsker Gjert Erik Karlsen.
    
- Hva er det spesielt dere ser etter?

- Vi ser på flyten av penger, sier Karlsen.

Sandberg er trygg
I tillegg til revisorapporten fra konkursboet har politiet engasjert sine egne revisorer til å gå igjennom regnskapene. På det meste har fire etterforskere vært involvert i saken.
   
Morten Sandberg er fortsatt trygg på at han ikke har gjort noe galt i forbindelse med Hove-konkursen. At han nå er formelt avhørt av politiet tar han helt rolig.

- Jeg håper de har fått svar på de spørsmålene de hadde, sier Morten Sandberg til Dagbladet.

Sandberg driver reklame- og eventselskapet Concept Communications som hadde oppdrag for den gamle Hovefestivalen. Han bidro til gjennomføringen av årets festival på Tromøy, men er nå helt ute av Hove.

Det er ikke tidligere styremedlem Toffen Gunnufsen, som booker artister for dagens eier Melvin Benn,  og er varamedlem til styret i det nye selskapet Hove Republic.  

Da Dagbladet snakket med dagens Hove-eier Melvin Benn i forbindelse med forrige ukes artistskatt, opplyste han at Toffen ennå ikke var avhørt av politiet.

Tillit til Toffen
Uansett hadde Benn full tillit til sin medarbeider:

- Jeg stoler helt og fult på Toffen. Han er en tvers gjennom ærlig person. For meg er han uskyldig inntil det motsatte er bevist, sa Benn til Dagbladet.

Han beklaget ellers fokuset til norske journalister, som etter hans mening er ensidig opptatt av festivalenes økonomi.

I tillegg til Hove-etterforskningen har Agder politidistrikt fått nok en festivalkonkurs å ta fatt i: Årets Quart-festival.

- Vi har nettopp begynt å se på denne saken, sier etterforsker Gjert Erik Karlsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media