Hove-etterforskningen blir langvarig

Politiet blir ikke ferdige før jul.

AVHØRT AV POLITIET: Tidligere styreleder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, er en av flere personer som er blitt avhørt av Agder-politiet. Toffen Gunnufsen (t.h.) skal ikke ha blitt avhørt sålangt. Foto: Scanpix
AVHØRT AV POLITIET: Tidligere styreleder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, er en av flere personer som er blitt avhørt av Agder-politiet. Toffen Gunnufsen (t.h.) skal ikke ha blitt avhørt sålangt. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Hovefestivalen 2010 har sluppet sine første artister. Men fortidas spøkelser blir ikke den nye eieren, Melvin Benn, kvitt.

Rundt 17 millioner kroner i gjeld var status etter Hovefestivalen 2008. Konkursen førte til at politiet i juni i år ble bedt om å etterforske flere mulig straffbare forhold.

Dagbladet får opplyst at en rekke personer nå er avhørt i saken, deriblant den tidligere Hove-sjefen og styreleder Morten Sandberg.

Langt fra slutt- Etterforskningen er langt fra slutt, sier etterforsker Gjert Erik Karlsen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Han regner med at politiet vil holde på et godt stykke inn i 2010.

Revisorrapporten etter konkursen pekte på flere mulige straffbare forhold. Ifølge rapporten drev det gamle Hove-styret videre på tross av en reell negativ egenkapital, drev festivalen på kreditorers regning og brøt regler i aksjeloven og artistskatteloven,

Foreløpig vil ikke politiet si mye om hva etterforskningen har resultert i.

- Vi har fått mer informasjon, og fått utdypet hva vi etterforsker, men vi har ennå ikke vurdert om det er grunnlag for siktelse, sier etterforsker Gjert Erik Karlsen.    - Hva er det spesielt dere ser etter?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer