Hove får hjelp av Sivilforsvaret

Flere telt evakuert fra campen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Bildeserie: Hove-gjørma i bilder

• Sjekk Hove-været her

TROMØY/OSLO (Dagbladet.no): Gjørmeområdet utvidet seg stadig på campingområdet på Hovefestivalen i natt, og flere telt måtte evakueres.

- Det er klart at deler av festivalcampen ikke har taklet nedbørsmengdene, så vi får nå hjelp av Sivilforsvaret til å sette opp varmetelt. Samtidig ordner vi med busstransport til nærmeste skole, Roligheden, der folk kan dusje og få varmen i seg. Akkurat nå kjører vi ut en sms til alle som bor på campen, så alle som våkner og er våte kan være med på flytteprosessen, forteller pressekoordinator Gry Zakariassen til Dagbladet.no.

Nedbørsrekord

Ifølge Meterologisk institutt er det målt 54,9 millimeter nedbør det siste døgnet ved Torungen fyr, som er den nærmeste målestasjonen til Hove.

Dermed ble den forrige junirekorden fra 1997 slått. Da regnet det 45,5 millimeter. 

Regnet førte til at de sikkerhetsansvarlige satte foten ned: Telt måtte evakueres.

VÅT NATT: Ole Vikenes pakker sakene og finner seg et nytt sted å sove. Foto: EIRIK HELLAND URKE
VÅT NATT: Ole Vikenes pakker sakene og finner seg et nytt sted å sove. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

- Vi jobbet i natt med å evakuere deler av campen, hovedsakelig de som ligger i en liten dump på campingområdet og som dermed har fått mest vann inn i teltene. Dette er noe som ble bestemt av de sikkerhetsansvarlige på campen, og da jeg forlot området ved halv seks-tiden i morges, var det snakk om kanskje 15 telt. De har fått mulighet til å flytte inn på den rosa teltscenen, fortalte Zakariassen til Dagbladet.no i morges.

Nå har festivvalledelsen iverksatt flere tiltak. De setter opp tre suppestasjoner på festivalcampen, samt deler ut gratis kaffe til kalde sjeler. I tillegg arrangeres det mulighet for camperne til å få vasket og tørket våte klær.

- Medisinsk personell går nå rundt og sjekker telt, og sørger for at alle har fått med seg dette. Akkurat nå står jeg på et tørrere område av campen, og her er alt helt fint - men bare 100 meter bortenfor meg nærmest flyter folk ut av teltene sine. Det er ganske mange blå lepper på det området, men vi er i full gang med tepper og det hele, forteller hun.

Rolig for politiet

Det regner fortsatt lett på Tromøy utenfor Arendal, og selv om det er meldt opphold seinere i dag vil festivalcampen fremdeles være preget av store vannmengder.

- Vi venter faktisk en bedring utover ettermiddagen og kvelden. Vi får etter hvert oppholdsvær, og det skulle ikke forundre meg om sola også dukker opp i løpet av kvelden, sier vakthavende meterolog Jarl Andersen ved Meterologisk institutt til Dagbladet.no.

Ifølge Agderposten ble fem personer innbrakt med små mengder narkotika i går, men til Dagbladet.no melder politiet om en rolig kveld. 

-  Værgudene har nok hjulpet oss, heter det fra politiet i Agder.

Hove får hjelp av Sivilforsvaret

- Fått brynt oss

Fylkeslege Anne Sofie Sivertsen i Aust-Agder mener at det ikke er noe fare for festivalgjengerne som vaser i gjørme:

- De som bor på campingområdet er i en alder der de har stor motstandskraft. Om noen skulle tisse i buskene er ikke det noe helseproblem, urin er egentlig ganske rent. Folk bruker jo forhåpentligvis toalettene, sier hun

Pressekoordinator Zakariassen forteller at hun er storfornøyd med hvordan lokalbefolkningen har stilt opp for kalde og våte festivalgjengere.

- Hvordan opplever du stemningen på campen nå i morgentimene?

- Akkurat her jeg står nå, på det litt tørrere området, er det bare idyll. Men jeg ser jo at det er endel klassiske norske festivalcampere - bycampere - som kanskje ikke har vært godt nok forberedt på været. Selv blant dem er imidlertid stemningen høy, sier Zakariassen.

GJØRMEHULL: Lite fristende med ulovlige aktiviteter i disse omgivelsene. Politiet melder om en rolig kveld.
TELT PÅ VANDRING: På leting etter tørrere steder.
GJØRMEBAD: Jon Haug (foran), Lise Haugerud og Bendik Halvorsen fikk ikke mye søvn i natt, fordi de var redd for at vannet skulle fosse inn i teltet.
OGSÅ VÅTT I GÅR: Flere telt måtte flyttes også i går, ettersom vannet tok mer og mer overhånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer