Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hove flytter for Jay-Z

Raplegenden tar med seg band til Sørlandet.

(Dagbladet.no): Han har stått øverst på ønskelista til Toffen Gunnufsen i mange år.

Nå har Hove-sjefen endelig lykkes med å hente Jay-Z til Norge. 23. juni - på St. Hansaften - står han på scenen på Tromøya.

Tar med band

- Vi flytter festivalen én dag for å få dette til - årets Hovefestival blir dermed fra 23. til 27. juni, forteller presseansvarlig Gaute Drevdal til Dagbladet.no.

Jay-Z kommer ifølge Drevdal rett fra turné med Mary J. Blige, og tar med seg fullt band.

Artisten har en rekke kallenavn, hvorav ett av dem faktisk er «Hove», en variant av «Hova» - som igjen er en forkortelse av ordspillkallenavnet Jay-Hova.

I tillegg til Hove, skal Jay-Z blant annet spille på Glastonbury i sommer.

Enorme hits

HOVE-KLAR: Jay-Z spiller på Hovefestivalen til sommeren. Foto: SCANPIX/AP
HOVE-KLAR: Jay-Z spiller på Hovefestivalen til sommeren. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Jay-Z - egentlig Shawn Carter - pangdebuterte med «Reasonable Doubt» i 1996, og fire album på de påfølgende fire årene ga en rekke bidrag til hitporteføljen.

11. september 2001 ga han ut «The Blueprint», som ble en enorm crossoversuksess. I 2003 la han så opp, før han returnerte igjen med «Kingdom Come» i 2006.

I mellomtiden hadde han blitt sjef for plateselskapet Def Jam, der han blant annet var med å løfte fram norske Stargate, og kjæreste med Beyoncé. Jobben som platedirektør avsluttet han i januar i år.

På Roc-A-Fellas hjemmeside kan du se Jay-Z framføre «Pray» live.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media