Hove frir til metallfansen

Lamb of God og Keep of Kalessin bekreftet.

(Dagbladet.no): Tungvekterne Slayer og Mastodon er allerede bekreftet. Nå styrker Hovefestivalen metallprogrammet ytterligere og har sikret seg Lamb of God (USA) og Keep of Kalessin (Norge).

- Det blir tungt her, ja, men vi skal nok finne noe sart også etterhvert, lover Toffen Gunnufsen.

Han er imidlertid svært fornøyd med å ha fått Lamb of God på plakaten.

- Det betyr en del. De har veldig dedikerte fans, og vi ser at det er stor etterspørsel etter dem. Og fanskaren ser ut til å styrkes måned for måned. De er litt som Mastodon, ett band som bygger opp publikummet sitt over tid, sier han til Dagbladet.no

Sterkt metallprogram

Torgrim Øyre, musikkanmelder i Dagbladet, mener de nye signeringene er et stort pluss for Hovefestivalen.

- Med de nye navnene har kanskje Hovefestivalen det sterkeste metallprogrammet på en europeisk mainstreamfestival noensinne. De beynner virkelig å bli konkurransedyktige i forhold til store metallfestivaler, sier han.

Lamb of God har hittil spilt lite i Europa, men stod på scenen i Oslo Spektrum før jul, sammen med blant andre Slayer og Children of Bodom. De har holdt på siden tidlig på nittitallet og ga ut albumet Sacrament i fjor.

KOMMER TIL HOVE: Lamb of God traff metallfansen rett i hjertet da de spilte i Oslo Spektrum i fjor. Til sommeren kommer de til Hovefestivalen. Foto: Scanpix
KOMMER TIL HOVE: Lamb of God traff metallfansen rett i hjertet da de spilte i Oslo Spektrum i fjor. Til sommeren kommer de til Hovefestivalen. Foto: Scanpix Vis mer

- De har lenge vært store i USA, men begynner å slå igjennom for alvor i Europa nå. Konserten i Oslo Spektrum var en ordentlig maktdemonstrasjon for dem, mener Øyre, som også har mye godt å si om Keep of Kalessin.

Ikke bare metall

- De fortjente absolutt Spellemann-nominasjonen de fikk i år. Den nye plata deres var et av de friskeste innslagene i norsk metall i fjor. De er på mange måter veteraner, men har fått en ny vår i det siste. Samtidig klarer de å ivareta den spenningen som norsk metall hadde tidlig på 90-tallet, sier han.

- Det er utrolig kult at Hovefestivalen satser på metall. Det viser at sjangeren begynner å få en ganske bred appell igjen, legger han til.

Toffen Gunnufsen er likevel svært opptatt av å understreke at Hovefestivalen ikke kun skal bli en festival for metallfansen. Hittil har han stort sett sluppet navn innen metall- og hip hop-sjangeren, men han lover at både indierock og singer/songwritere er på vei.

- Vi vil slippe noen om få dager. Vi har valgt å slippe bandene fortløpende ettersom de signerer, og da blir det litt fragmentert. Men vi skal ikke bare ha hip hop og metall, forsikrer han.

Satser på festivalpass

Hovefestivalen vil ha to metallband til på plakaten før den pakka er ferdig, ifølge Gunnufsen. Mens Slayer og Mastodon skal spille fredag 29. juni, mens Lamb of God sannsynligvis spiller onsdag 25. juni. Hovefestivalen vil spre band innen samme sjanger over flere dager, istedet for å satse på for eksempel én rendyrket metalldag.

Ifølge Gunnufsen planlegger festivalen å selge mest festivalpass. Kun et begrenset antall dagspass vil bli lagt ut for salg.

Foreløpig er disse artistene klare for Hovefestivalen: 120 Days (No), 1990s (UK), Amy Winehouse (UK), Cansei de Ser Sexy (Brasil), Chamillionaire (US), Clipse (US), Dimension F3H (No), Hatebreed (US), Ingrid Olava (US), Mastodon (US), Me first and the gimme gimmes (US), Neurosis (US), Paul Wall (US), Pleasure (No/US), Rockettothesky (No), She said destroy (No), Sivert hØyem (No), The Lionheart Brothers (No), The Presets (AUS), William Hut (No), Lamb of God (US), Keep of Kalessin (No).

OGSÅ TIL HOVE: Norske Keep of Kalessin, her representert ved gitarist Obsidian C. på Infernofestivalen i fjor, kommer til Hovefestivalen i sommer.